Slovenija
38 ogledov

Minister Koprivnikar bo čakal na ugoden veter

Hrvaška in druge obale Sredozemlja vsako leto privabijo številne turiste. Žurnal24 main
Naši ministri in ministrice bodo letošnjega avgusta dopustovali na hrvaški obali, v slovenskih hribih, nekateri med njimi pa kar doma. Mramor, Györkös Žnidarjeva in Celarc Kolarjeva svojega dopustovanja ne delijo z javnostjo.

Če so se poslancem in poslankam mesec in pol dolge počitnice že začele, pa bo morala ministrska ekipa še malo počakati. Ministrske počitnice se namreč začenjajo z avgustom, pa še te bodo precej krajše od poslanskih in kot vse kaže, tudi bolj delovne. 

pomoč šibkejšim | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Prvi med prvimi, premier Miro Cerar, bo prosti čas, nekje v začetku avgusta preživel pretežno na morju in drugod v naravi, so nam na kratko odgovorili s kabineta predsednika vlade.  

"Ministrov dopust bo kratek," pa pojasnjujejo na pravosodnem ministrstvu in dodajajo, da minister Goran Klemenčič sploh še ne ve, kje ga bo preživel: "Destinacija in termin dopusta še nista dogovorjena, znana. Drži, da bo dopust kratek, razlog pa je v pripravi novega paketa pravosodnih zakonov, kot je napovedan z normativnim delovnim programom vlade." 

Ministrici za notranje zadeve in zdravje sta  v svojih odgovorih kratki: "Vesna Györkös Žnidar svojega prostega časa ne želi izpostavljati javnosti", so sporočili z notranjega ministrstva, medtem ko o počitku ministrice za zdravje Milojke Celarc Kolar vemo samo to, da si bo privoščila štirinajstdnevni dopust: "Tam, kjer ji mir najbolj povrne moči in razčisti misli."

tajska | Avtor: EPA EPA

Koprivnikar bo upal na ugoden veter

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo letošnje poletje dopustoval na enem od hrvaških otokov in upal na ugoden veter za surfanje, ki je nasploh eden od njegovih najljubših hobijev. "Sicer je minister vedno stalno elektronsko in telefonsko v navezi s sodelavci, zato se tudi stalno in ažurno odziva na vprašanja in sprejema nujne odločitve, tako da delo poteka nemoteno," so hobi in zavzetost do dela v času dopusta, opisali na ministrstvu, ki ga vodi Koprivnikar.

pomoč šibkejšim | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V zadnjih dneh najbolj delovna med vsemi, ministrica za delo Anja Kopač Mrak, sporoča, da si je pred tem že nekoliko odpočila: "Z družino so bili v juniju teden dni na Korčuli. Ko bodo delovne obveznosti dopuščale, bo z družino obiskala še sorodnike v Dalmaciji," so za Žurnal24 pojasnili na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.  

Na hvaške otoke, natančneje na Lošinj, avgusta odhaja še šolska ministrica Maja Makovec Brenčič: "Kjer kampira in aktivno preživlja proste dni z najbližjimi." 

Ob morju bo letos za tri tedne tudi minister za zunanje zadeve: "Karl Erjavec bo dopust preživel z družino na morju v Istri. V kolikor bo potrebno, ga bo prekinil, so nam odgovorili z zunanjega ministrstva.

Gašperšiču in Počivalšku je najlepše doma

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič bo svoj oddih,"tako kot že vrsto let doslej" užival doma, v slovenski Istri. V začetku avgusta bo samo nekaj dni in to v domačem Olimlju, dopustoval gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

"Ministrstvo za finance na vprašanja, ki so povezana z ministrovo zasebnostjo, ne odgovarja," pa so nam dali vedeti na ministrstvu Dušana Mramorja.

Židan in Majcnova pa najraje v gore

planinec | Avtor: Profimedias Fotografija je simbolična. Profimedias

Tudi kmetijski minister Dejan Židan vsako leto ve, kako bo dopustoval: "Nekaj dni pohodništva z ženo po Sloveniji in pet dni z družino na morju."

V slovenskih gorah bo v začetku avgusta moč srečati tudi tudi ministrico za okolje in prostor, Ireno Majcen, ki bo drugi del ministrskih počitnic preživela doma: "Saj ji dela nikoli zmanjka."

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:03 22.julij 2015.

    No no...kot slovenski ministri bi moral bit zgled Slovencem in dopustovat v Sloveniji. Hrvatom smo že tako več dal kot oni nam.

  • Xerxes 16:53 22.julij 2015.

    Zdaj ko imamo še milijardico več dolga, pa na dopust. Lepo se imejte Vlada.

  • Ferluci 14:54 22.julij 2015.

    No, niso ravno cvet naroda.