Slovenija
13 ogledov

Kje boste pričakali 2011?

Žurnal24 main
Novoletni koncerti. Silvestrovalo se bo v vseh večjih krajih na prostem, pa tudi v klubih.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenija. Če silvestrskega večera ne boste preživeli doma pred televizijo oziroma na kakšni zasebni zabavi pri prijateljih, lahko zgoraj izbirate med brezplačnimi novoletnimi koncerti na prostem, ki bodo v domala vseh večjih krajih po Sloveniji.

Številni klubi, večinoma v Ljubljani, napovedujejo pestra rajanja.

Če pa ste izbirčnejše narave in bi si radi privoščili tematsko obarvan večer, bo treba odšteti nekaj denarja tudi za vstopnino – številni klubi, večinoma v Ljubljani, že napovedujejo pestro žanrsko obarvana rajanja.

Zlatko bo v živo predstavil novo ploščo.
Prihodnjo soboto, 25. decembra, bo v Cvetličarni svoj novi album predstavil raper in udeleženec Big Brotherja slavnih Zlatko. Novi plošček nosi naslov Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče. Vstopnice po 15 evrov.

Vstopnice od 1 pa vse do 90 evrov
Ljubitelji romske glasbe ste 31. decembra vabljeni v etnoklub Zlati zob, kjer bo igral vrhunski madžarski kvintet Ferenc Sánta Jr. Gypsy Band (cena: 90 evrov), študenti in tisti, ki bi se radi zabavali v klubu, ki vam ne bo zaračunal prevelike vstopnine, lahko obiščete KMŠ (vstopnina je simboličen en evro). Vstopnice za Cvetličarno v predprodaji stanejo 25 evrov – večer Oldies Goldies bodo popestrili didžeji Shark, Jaka in Sylvain. Pestro bo tudi na Metelkovi – v Gala hali bodo denimo mešali žanre z večerom Umešana jajca, kjer vas bodo zabavali DJ Borka, DJ Bakto in DJ Reister (vstopnice v predprodaji stanejo deset evrov). Miroval pa ne bo niti K4, kjer se bo odvil novoletni klubski večer Pojačaj na 11 – do polnoči boste lahko v osrednji podzemni ljubljanski klub vstopili za 16 evrov.

V Ljubljani bo za silvestrovo na Prešernovem trgu nastopil tudi Magnifico.

Od narodno-zabavne glasbe do elektra
Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji narodno-zabavne glasbe – eden od zanimivejših silvestrskih koncertov se bo odvil v Begunjah, kjer bo skupina Kranjci preigravala Avsenikovo glasbo (vstopnice po 33 evrov). V dvorani Danica v Bohinjski Bistrici pa bo igral ansambel Veseli Begunjčani – do dvorane in nazaj bo po Spodnji in Zgornji bohinjski dolini organiziran avtobusni prevoz (vstop prost). Vrhniški klub Močilnik bo novo leto pričakal v znamenju elektronske glasbe – nastopili bodo Mic-E, Paymon, Virus, Bombear in mnogi drugi. Za vstop boste odšteli 15 evrov, za VIP-vstopnico, katerih število je omejeno, pa 40.

Koncerti. Velika večina občin svojim krajanom za silvestrovo ponuja brezplačne koncerte. Brez vstopnine se bo rajalo tako v največjih mestih kot tudi v manjših krajih.

Zasoljene cene. Čeprav so prireditve večinoma brezplačne, na prizoriščih še zdaleč nista poceni pijača in jedača na stojnicah. Priporočamo, da vsaj šampanjec prinesete s sabo.

Kjerkoli že boste – lepo praznujte!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.