Slovenija
17 ogledov

Kje drugega kroga ne bo?

volitve2 zurnal24.si
Že pred volitvami je jasno, da v nekaj manj kot polovici občin drugi krog lokalnih volitev ne bo potreben, saj je kandidat za župana le eden ali pa sta dva.

Nekateri županski kandidati poskušajo ljudi danes še zadnjič prepričati, naj jim namenijo glasove, za 36 bodočih županov pa so se volitve zaključile že s tem ko so uspešno vložili svojo kandidaturo. V petini občin se za županski stolček namreč poteguje le en kandidat.

V vsaki četrti občini sta kandidata za župana le dva, kar pomeni, da je že v naprej znano, da drugega kroga lokalnih volitev ne bo. Drugi krog volitev se namreč izvede, če nihče ne ne prejme večine glasov.

To pomeni, da v nekaj več kot štirideset odstotkih od 212 občin pretiranega navala na županske stolčke ni bilo, saj kandidira le ena oseba ali pa dve. Najmanj je zanimanja za vodenje koroških in prekmurskih občin, več pa si jih želi sedeti na čelu primorskih.

Komentarjev 3
  • Ludvik Miholic 20:48 03.oktober 2014.

    ti neves zakaj imamo toliko obcin imamo jih zaradi da nas policija ima bolj na oceh da nebi ukrali kako kokos pri sosedu do miljonov pa mi mali sploh nepridemo ker so jih ze ukradli

  • JohnSmith30699 19:34 03.oktober 2014.

    Vse občine z manj kot 2 miljona prebivalci ukiniti!

  • Žurnalček 16:08 03.oktober 2014.

    Takoj za začetek ukiniti vse te občine !