Slovenija
21001 ogledov

Kdaj in kje bo največ snega?

Sneg
Že v četrtek lahko pričakujemo prve snežne padavine.

Vremenoslovci za danes in jutri na zahodu napovedujejo pretežno jasno vreme, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

"Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Zjutraj bo ponekod po nižinah osrednje Slovenije megla. Predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno, občasno ponekod tudi pretežno oblačno. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V četrtek bo ponekod rahlo snežilo

V noči na četrtek se bo pooblačilo. "V četrtek in petek bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala šibka burja."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. "Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati," razlagajo pri Arsu. "Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi spet nekoliko otoplilo."

Največ snega v petek popoldne in v noči na soboto

V petek bo v notranjosti Slovenije snežilo, količina padavin je še nezanesljiva. "V soboto je verjetnost za padavine manjša," še pravijo pri Arsu. "O nedelje dalje do srede bo spet najverjetneje suho. Temperature bodo ob jutrih večinoma pod ničlo, ob popoldnevih pa sprva malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 stopinj Celzija."

Vremenski portal Ciklon.si piše, da lahko največ snežnih padavin pričakujemo v petek popoldan in v noči na soboto. "Najbolj intenzivne padavine oz. sneženje lahko pričakujemo v petek popoldne oz. v noči na soboto v vzhodni polovici Slovenije," pišejo pri Ciklon.si. "Na Primorskem bo večinoma rahlo deževalo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.