Slovenija
7796 ogledov

Kje je najboljši sladoled v Ljubljani?

sladoled Profimedias
Uredniška skupina mestnih vodnikov In Your Pocket je pripravila izbor najboljšega, kar poleti ponuja Ljubljana.

Glasovali so bralci in odločili, da ima najboljši sladoled v Ljubljani Cacao, na najlepšo teraso med restavracijami vabi Shambala, med kavarnami in bari pa Slovenska Hiša.

Najboljša poletna tura je Bananawayjeva SUP tura (stoječe veslanje), najboljšo poletno aktivnost ponuja Muzej iluzij, najboljši poletni izlet pa je na Blejski otok.

Sicer sta se med prve tri med restavracijami s terasami uvrstili še Ošterija Pr' Noni ter Druga violina, med bari in kavarnami pa Jazz Club Gajo in Čolnarna. Pri ponudbi sladoleda top trojico zaokrožujeta Vigo in Zvezda, med turami pa Ljubljananjam kulinarični sprehodi ter tura, posvečena arhitektu Jožetu Plečniku.

Druga najbolj priljubljena poletna aktivnost je Gozdne igre (reševanja ugank v naravi), tretja pa Lagunina mestna plaža. Med poletnimi izleti pa bralci In Your Pocket priporočajo še skok na Veliko planino ter do Krajinskega parka Sečoveljske soline.

Lokal z najboljšo teraso

1. Slovenska Hiša

2. Jaz klub Gajo

3. Čolnarna

Restavracija z najboljšo teraso

1. Shambala

2. Ošterija Pr’ Noni

3. Druga Violina

Najboljši sladoled:

1. Cacao

2. Vigo

3. Zvezda

Najboljši poletni sprehodi:

1. Bananaway SUP tura (stoječe veslanje)

2. Kulinarični sprehodi Ljubljananjam

3. Sprehod po Plečnikovi Ljubljani

Najboljša poletna aktivnost:

1. Muzej Iluzij

2. Gozdne igre

3. Laguna mestna plaža

Najboljši poletni izlet: 

1. Otok Bled

2. Velika Planina

3. Nacionalni park Sečoveljske soline

H glasovanju, ki je potekalo v času od 15. junija do 15. julija, so sicer v uredništvu vodnikov In Your Pocket povabili širšo javnost. Sami so pripravili ožji izbor, zadnjo besedo pa so imeli prebivalci in obiskovalci prestolnice. "S skoraj 6000 oddanimi glasovi sedaj vemo za vam najljubše kotičke in aktivnosti v Ljubljani in kaj priporočiti obiskovalcem prestolnice," so sporočili iz uredništva.

Komentarjev 2
  • franke 13:11 19.julij 2017.

    A STE VI GLUPI ,NASLOV DRUGAČEN OD VSEBINE.