Slovenija
16 ogledov

Kje je pašteta poceni?

Na letaku so navedene cene izbranih proizvodov pri glavnih trgovcih. Žurnal24 main
Spar je razdelil seznam 500 izdelkov in zatrdil, da so cenejši kot v Leclercu, Mercatorju in Tušu.
 

V Spar hodi vsak peti nakupovalec

V Sloveniji imamo po naših izračunih 20-odstotni tržni delež, je včeraj povedal generalni direktor trgovca Spar Slovenija Igor Mervič, ob tem pa poudaril, da popolnoma zanesljivih podatkov ni, saj vsak trgovec objavlja drugačne številke.

"Gre le za še eno marketinško potezo," so se na Sparov letak z najnižjimi cenami 500 izdelkov, ki so ga na tiskovni konferenci razdelili novinarjem, odzvali pri največjem slovenskem trgovcu Mercator in poudarili, da imajo tudi oni veliko cenejših izdelkov. Na Sparovem letaku so sicer navedene cene izbranih proizvodov pri trgovcih Spar, Leclerc, Mercator in Tuš, iz katerih je razvidno, da so najcenejši pri Sparu.

Mercatorjeva košarica
Pri najboljšem sosedu so pojasnili, da imajo nekaj podobnega, le v elektronski obliki, tudi oni. Imenuje se Mercatorjeva primerjalna košarica, uporabniki pa lahko do nje dostopajo prek spletne strani www.mercator.si. "Deluje že dober mesec," so poudarili pri največjem slovenskem trgovcu in dodali, da imajo v svoji ponudbi vsaj 500 izdelkov, ki so cenejši od vseh treh omenjenih trgovcev, kar je vidno tudi na spletu. Sicer pa tam navajajo, da imajo 730, vsak torek pa 1099 izdelkov ugodnejših kot pri Sparu. Mercator na spletni strani še korektno navaja, da ima v svoji ponudbi v povprečju tudi okoli 500 izdelkov, dražjih od konkurence. Po njihovem popisu naj bi jim bil najbolj konkurenčen francoski trgovec Leclerc, šele nato pa Mervičev Spar. Komentarja do sedaj nismo prejeli niti od Tuša niti od Leclerca.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.