Slovenija
17 ogledov

Kje je sonce najmočneje grelo

Lepo vreme, sonce Marijan Susenj/Pixsell
Petkov dan je bil marsikje zlasti na vzhodu države skorajda poleten, saj je bila najvišja izmerjena temperatura 28 stopinj.

Še pomnite, da je še na začetku aprila Slovenijo prekrivala snežna odeja? Nekaj tedno kasneje se je zima vsaj po temperaturah že prelevila v zgodnje poletje, saj se je danes marsikje ogrelo le malce pod 30 stopinj.

V Mariboru so ob 13.30 merilne naprave v senci izmerile 28 stopinj Celzija, pol ured kasneje je enako vroče postalo v Lendavi, še malce kasneje pa v Krškem. 27 stopinj so danes termometri pokazali na letališču Cerklje ob Krki, Novem mestu, Murski Soboti. Precej hladneje pa je bilo na zahodu države, ob morju le malo nad 20 stopinj, v Novi Gorici 24. V Ljubljani je bila najvišja izmerjena temperatura 24 stopinj Celzija.

Nič posebnega

Na Agenciji za okolje pa so za Žurnal24 pojasnili, da takšne temperature za ta čas leta niso nič posebnega. Rekord za Črnomelj je bil tako pred leti že 30 stopinj Celzija, najhladnejši 26. april pa je prinesel temperaturo -7 stopinj Celzija. 

Prihodnje dni nas čaka blažja ohladitev, tudi sonce se bo za praznični vikend marsikje skrivalo za oblaki, mogoče so plohe in celo nevihte. V nedeljo bo na zahodu oblačno s plohami, drugod po državi pa suho. V ponedeljek se obeta sončen dan. Kako bo v vašem kraju, pa preverite na VREME.NET.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.