Slovenija
418 ogledov

Kje kupiti ozimnico?

Pri paprikah so večji razponi cen, saj smo popisali rdeče in rumene. Na njihovo Žurnal24 main
Cene. Po papriko v Spar, krompir je najcenejši v Mercatorju, Tuš pa preseneti s poceni čebulo.
Najcenejši izdelki
Hrana. V zadnjem času je pri nas začelo delovati več portalov, ki poiščejo najcenejša živila (znajo pa tudi izračunati, v kateri trgovini je košarica izdelkov najcenejša). Taka sta denimo Najcena.si in Prihraniprihrani.si, Drugo. Najcenejše izdelke za dom, tehnične in druge izdelke je mogoče poiskati prek spletnih portalov Ceneje.si in Lovecnacene.si

Marsikdo si je že začel delati zimsko zalogo živil. Da bi vam olajšali iskanje najcenejšega trgovca, smo popisali cene izbrane zelenjave. Za katero gre, preverite v tabeli.

Kam so izginile kumarice
Če nimate ravno vseh trgovin na kupu, se (zaradi časovne potratnosti in stroškov goriva) verjetno nima smisla podajati iz ene v drugo. Najbolje je uporabiti spodno tabelo in si preračunati, pri katerem od trgovcev je mogoče ozimnico kupiti najceneje.

Pri tem naj opozorimo, da paprike stanejo različno; rdečo je praviloma mogoče kupiti ceneje od rumene (bele), cene pa nihajo tudi glede na obliko (ali je paprika kvadratasta, dolga ali špičasta) in izvor: makedonska rdeča paprika je kar evro cenejša od španske. Podobno je s krompirjem. Slovenski (2,5 kilograma) v Mercatorju stane 2,29 evra.

(Foto: Žurnal24)

Sicer nas je presenetilo, da v nobeni izmed treh omenjenih trgovin ne prodajajo kumaric za vlaganje – prodajalke ob tem niso znale povedati, ali jih bodo sploh dobili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.