Slovenija
97773 ogledov

Pozor, vlada spremenila odlok glede nošnje mask

Maske in avto Andrej Leban
Vlada je spremenila odlok o nošenju mask.

Vlada je na današnji seji sprejela spremembe odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT.

"Odločila je, da nošnja maske ne bo več potrebna za goste v zaprtih javnih krajih oz. prostorih, kjer se nudi tudi priprava in strežba jedi in pijač ob pogoju izpolnjevanja protokola PCT," je na tiskovni konferenci povedala Maja Bratuša, vladna govorka za covid-19. 

Izjema velja za vse zaprte javne kraje in prostore, ne glede ali gre za gostinsko dejavnost, ki se opravlja v zaprtih prostorih ali za pogostitev na prireditvah v zaprtih prostorih. Javni prostori in kraji so tisti prostori in okolja do katerih ima vsakdo dostop. Javni prostor je prostor, ki je dostopen širši javnosti ali prostor za skupno uporabo, ne glede na lastništvo ali pravico do dostopa.

"Torej, izjema uporabe zaščitne maske velja za zaprte javne kraje in prostore le, če sta istočasno izpolnjeni dve zahtevi: prva zahteva je, da gosti izpolnjujejo pogoj PCT in druga zahteva je, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača. Primerjalno, v odprtih javnih krajih in prostorih je že do sedaj predpisano, da se, ob upoštevanju pogoja PCT, vse aktivnosti lahko izvajajo neomejeno ne glede na zagotavljanje medosebne razdalje 1,5 metra," so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

"Hkrati je na današnji seji vlada tudi sprejela odločitev, da maske ne bo več potrebno nositi osebam, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj." 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • sandi76 09:22 30.september 2021.

    FB doktorji imajo še kar precej energije za trosenje neumnosti !

  • Avatar pantani
    pantani 07:29 30.september 2021.

    Važno da do zdravnika še vedno ne morem brezPTC, kere butale smo!!!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:36 29.september 2021.

    Končno skoraj ena pametna te vlade. Škoda, ker to počnejo v času, ko je najmanj potrebno.