Slovenija
11 ogledov

Kje policija podpira morilce? Pri nas!

Borut Hočevar (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Kdo je tu nor, se sprašujem, ko poslušam trditve, da ni nič narobe, če so pri nas tuji mafijci.

Zakaj nihče v Sloveniji ni bil šokiran ob informaciji italijanskega novinarja, da je naša država raj za mednarodne mafije? Ne, tega zares ne razumem. Kakšna država neki smo, ko pa nas še policisti prepričujejo, da ni nič narobe, če tuji morilci pri nas nemoteno žurirajo?!

A ne presenečajo samo policisti. Zakaj molči notranja ministrica? Ob vseh zoprnijah, ki jih je fasala v zadnjih dneh ob aferi Hypo, bi pričakovali, da se bo z vsemi močmi zapodila v antimafijsko čiščenje Slovenije. In tako poskušala rešiti zavoženo politično kariero.

Mafijsko kofetkanje. V Sloveniji najdeš sumljive tujce že v nekaj dneh, pa čeprav nisi agent Cie. To smo izkusili v redakciji Žurnala24. Rusa Gennadyja Lysaka s tiralico išče Interpol, model pa medtem sredi Portoroža mirno sreba kofetek. Kofetkanje kaže, na kaj je mislil Roberto Saviano, ko nas je opozoril, da nimamo protimafijske kulture.

Opozoril je tudi, da imamo slab finančni nadzor. Ja, Lysak je v Sloveniji ustanovil podjetje in kupil hišo. Kje je urad za preprečevanje pranja denarja? Kje je Banka Slovenije, bo tudi tokrat rekla, da je naredila vse, kar je lahko?

Spomnimo, kako so Finci zaznali Patriino podkupovanje: Walter Wolf je nekje v Avstriji dvignil denar. In kje je naša protikorupcijska komisija ob opozorilu, da mafija podkupuje naše uradnike?

Ruska in italijanska mafija sta očitno za marsikoga nepomembno zlo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.