Slovenija
15 ogledov

Kje se zapleta?

Miro Cerar EPA
Skoraj mesec dni po odstopu Jožefa Petroviča z mesta ministra za gospodarstvo in razvoj, vlada Mira Cerarja še ni našla kandidata, ki bi zasedel eno ključnih mest. Ljudi, ki bi se bili pripravljeni soočiti s tem izzivom, ni veliko, opozarjajo v DeSUSU.

Po tem, ko predsednik vlade Miro Cerar v petek ni sporočil imena novega ministra za  gospodarski razvoj in tehnologijo, bo o kandidatu za naslednika Jožefa Petroviča danes verjetno  razpravljal izvršni odbor največje vladne stranke SMC.

V javnosti so se začela pojavljati ugibanja, kje se pri izbiri zatika. Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je v petek dejala, da se Cerar pogovarja s kar nekaj možnimi kandidati in da bo po njenem prepričanju izbral najboljšega možnega. Po naših informacijah Cerar tehta med dvema kandidatoma.

Koalicijski partnerji o podrobnostih niso seznanjeni

V obeh partnerskih koalicijskih strankah o podrobnostih Cerarjevega iskanja Petrovičevega naslednika, sodeč po izjavah njihovih predstavnikov, niso seznanjeni.

V SD že nekaj časa opozarjajo, da je gospodarsko ministrstvo trenutno eno ključnih, zato je dolgotrajnost iskanja kandidata slaba popotnica. V DeSUS pa opozarjajo na to, da v državi očitno ni veliko ljudi, ki bi se bili pripravljeni spopasti s tem političnim izzivom.

Petrovič je s položaja zaradi ugotovitev agencije za varstvo konkurence odstopil po vsega mesecu dni službovanja. Do imenovanja novega ministra gospodarsko ministrstvo vodi finančni minister Dušan Mramor.

Komentarjev 5
  • Tupamaros 16:36 10.november 2014.

    Odlična fotka izraz na obrazu vse pove

  • Xerxes 10:35 10.november 2014.

    V dobre namene SMC ne dvomim, vendar se bojim, da jih bo pokopala akademskost in teoretiziranje. Politikantsvo strank je pripeljalo do situacije, kjer en drugemu samo škodijo in to doživljajo kot politične zmage. Upravljanje 2 milijonske države ki je v ...prikaži več bistvu velika kot srednje velika prestolnica ni pretežko. Samo ne smemo biti bolj papeški od papeža in za spremeni je treba delovati v svojo korist, govoriti pa o Evropskih idelanih in ne obratno

  • KLOBO 10:01 10.november 2014.

    Cmerar bo "tehtno razmišljal " še nekje do pomladi, potem bo pa že vse v kurcu !! Niti ene stvari še ni napravil za državo in gospodarstvo, ta vlada se ubada sama s seboj in ni šans, da bi tak ...prikaži večk neresen cagavec popeljal SLO na bolje !!! Najslabša vlada po Alenki Bratušek, slabši je od Pahorja !!