Slovenija
33 ogledov

Kjer parkira šef, kazni ni

Lisice Benjamin Kovač
Tihi dogovori. V soseski šefa redarjev naj bi bili lastniki napačno parkiranih vozil oproščeni kazni. Mestno redarstvo. Policija naj bi preverjala tudi, komu ni bilo treba plačati za prehitro vožnjo.

Kriminalisti po naših informacijah preiskujejo poslovanje in vodenje Mestnega redarstva v Ljubljani od leta 2009 do danes. Policija naj bi vodenje redarstva začela preverjati zaradi naznanila neznanega prijavitelja, da naj bi se iz uradnih evidenc brisale nekatere kazni, ki so jih redarji zaradi napačnega parkiranja ali prehitre vožnje izrekli voznikom. Policisti naj bi že marca 2010 tožilcem ovadili šefa redarjev Andreja Orača, ker naj bi pri teh odpustkih zlorabil uradni položaj. Po naših podatkih naj bi kazni odrešil tudi enega od vodilnih v ljubljanski redarski službi, ki ga je zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom ujel radar. Tega nam v Oračevem uradu niso potrdili.

Preiskujejo tudi mobing

Tožilci naj bi predvidoma danes pojasnili, ali bodo preiskovalnemu sodniku predlagali, naj domnevno brisanje izrečenih redarskih glob preveri tudi v sodni preiskavi. Kriminalisti pa od oktobra preiskujejo tudi, ali se Orač psihično izživlja nad podrejenimi redarji in šikanira njihovo delo, kar mu prav tako očita neznanec v drugi, ločeni prijavi. "Na podlagi anonimne prijave policija vodi predkazenski postopek. Pri tem policisti sodelujejo tudi z inšpektoratom za delo," pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

"Tihi pakt ne obstaja"


Med vodilnimi redarji in stanovalci ene od sosesk ob ljubljanski Glinškovi ploščadi pa naj bi že od leta 2009 veljal dogovor, da se lastnikov vozil ne kaznuje zaradi parkiranja na pločniku ob osrednji cesti, ki vodi skozi sosesko. Na to naj bi redarje opozorili prav stanovalci, ko so jim pred dnevi vozila od tam odstranjevali s pajkom. Na redarstvu so naše informacije zanikali, češ da "se mestni redarji zavedajo svoje dolžnosti in so njihovi postopki zakoniti ter strokovni". Prav zato takšen tihi pakt o nekaznovanju med redarji in katerokoli sosesko v mestu ne sme obstajati, so poudarili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.