Slovenija
39003 ogledov

Klakočar Zupančič s temi besedami zaprla usta kritikom njenih oblek

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič
1/7
Matija Sušnik/DZ
Predsednica državnega zbora: "Ali moramo ...?"

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je za oddajo 24ur komentirala kritike njenih nastopov javnosti. Začelo se je že na ustanovni seji novega sklica DZ, ko je imela obute rdeče salonarje.

Po mnenju številnih, ki izražajo mnenja predvsem po spletnih omrežjih, je prva ženska v zgodovini Slovenije na tem položaju v prvem mesecu že večkrat prestopila mejo dobrega okusa z izbiro menda preveč živih bar. Kritike letijo tudi na to, da rada pokaže svoj tetovažo.

"Položaj predsednice državnega zbora je zdaj zasedla ženska. In zato se ukvarjamo z njenim oblačenjem. Svet je pisan! Ima različne barve. Ljudje so različni, različnih barv. Kaj je narobe s tem?", je v pogovoru za omenjeno oddajo dejala Klakočar Zupančičeva. 

"Ali moramo biti res v neki povprečni sivini in ne smemo niti malo pokukati ven? Ker če bomo, bomo tarča izredno žaljivih kritik na račun izgleda."

Urška Klakočar Zupančič

 "Obleka ne naredi človeka, naredi pa vtis, pa če si to priznamo ali ne. Sama sem pristaš večje svobode v oblačenju na vseh področjih, a nekje je neka meja, ki je ni varno prestopiti, kadar je nekdo na državniški funkciji."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 52
  • munja 09:19 25.junij 2022.

    Vidi se sam velika želja po pozornosti, ker je očitno drugje nima.

  • munja 08:12 19.junij 2022.

    Ucnaura bravo. V vroči glavi je preveč histerije, tudi preveč samozavesti in previsok ego škodita. Upam, da jo bo golobček sčasoma malo umiril in ji skušal razložiti, kako se v parlamentu obnaša in da žuganje tudi ni primerno. Dobro je ...prikaži več to, da je takoj pokazala vse svoje "atribute", ki pa niso najbolj obetavni za mesto, ki ga zaseda in kjer naj bi bila drugim za zgled, kot je sama izjavila. Vse kar smo dosedaj videli, ni ravno za zgled drugim. To je moje mnenje, zdaj pa lahko začnete pljuvat.

  • Kar Neki Furli 16:42 18.junij 2022.

    Oseba Klakočar Zupančič oklicana predsednica parlamenta je po zakonu ZVZD dolžna opraviti zdravniški pregled pred nastopom dela v parlamentu. Njeno predhodno delo na sodišču ni enako njenemu delu v parlamentu.