Slovenija
19 ogledov

Klavrna osemdesetletnica

Prvega marca so se 80-letnice s torticami po vseh enotah spomnili v vrtcu Ciciba Žurnal24 main
Kljub pripravam praznovanja 80 let predšolske vzgoje ni bilo.
Eni ja, drugi ne
Jubileji. Eden od letošnjih odmevnejših jubilejev novomeških javnih zavodov je bila 30-letnica zdravstvenega doma na zdajšnji lokaciji, ki so jo praznovali skozi vse leto. Podobno so lani praznovali 30-letnico doma starejših občanov. Osemdeset let predšolske vzgoje pa je ostalo brez praznovanja.

Na občini bi se morali zavedati, da 80 let ne praznujeta ne Ciciban ne Pedenjped, zato to praznovanje ne more biti stvar posameznega vrtca, ampak naloga občine,” meni Majda Kušer Ambrožič, ravnateljica vrtca Ciciban.

1. marca 1930 je bil namreč v zdajšnji Osnovni šoli Center odprt prvi državni vrtec.
Osemdesetletni jubilej predšolske vzgoje naj bi, kot je kazalo v začetku letošnjega leta, slovesno praznovali. Jubilejno leto gre proti koncu, praznovanja pa do zdaj še ni bilo.

Sizifovo delo
Župan Alojz Muhič je za pripravo slovesnosti imenoval desetčlanski organizacijski odbor, v katerem so bili podžupan Rafko Križman, Marija Padovan, ravnatelji vrtcev in predstavniki občine. Ta se je do poletja sestal dvakrat, pripravljali so program praznovanja, pogovarjali so se o zborniku, a očitno njihovo delo ni imelo smisla. Padovanova, ki nas je opozorila, da bo šel jubilej očitno mimo brez sledu, meni, da so se na občini pač ukvarjali z drugimi zadevami.

Nekaj prihodnje leto
Žal letos ne bo nobene skupne prireditve, s katero bi praznovali 80-letnico predšolske vzgoje. V prihodnjem letu pa načrtujemo nekaj dejavnosti in izdajo zbornika. Seznanjeni smo s tem, da bodo v obeh vrtcih – Ciciban in Pedenjped – pripravili dejavnosti, s katerimi bodo praznovali ta za našo občino pomemben jubilej,” so nam povedali v kabinetu župana Muhiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.