Slovenija
26 ogledov

Kledi tudi za laike

Kledi Kadiu, plesalec, igralec in televizijska osebnost, bo aprila prvič gostova Žurnal24 main
Seminar. Slavni plesalec Kledi Kadiu bo 2. in 3. aprila poučeval pri nas.

“Novembra sem se v Trstu udeležila delavnice, ki jo je vodil Kledi Kadiu, in takrat sem dobila idejo, da bi kaj podobnega organizirali tudi pri nas, zato sem ga vprašala, ali bi bil pripravljen priti čez mejo. Na moje veliko presenečenje je bil takoj za sodelovanje in zdaj smo zadevo izpeljali,” pojasnjuje koreografinja in plesalka Ingrid Radman, sicer tudi predavateljica jazza in sodobne plesne tehnike na akademiji za ples v 
Ljubljani.

Plesna šola

Posvojeni Italijan. Šestintridesetletni Kledi Kadiu se je rodil v Tirani, kjer je tudi končal plesno akademijo.

V začetku 90. let se je preselil v Italijo, kjer je zaslovel predvsem zaradi televizijskih oddaj Marie De Filippi.

Leta 2004 pa je odprl svojo plesno šolo Kledi Dance v Rimu.

Prvi konec tedna v aprilu bo tako v telovadnici Osnovne šole Livade plesalec albanskega rodu Kadiu, ki je na Obali poznan po nastopih v številnih italijanskih televizijskih oddajah, vodil dvodnevni seminar modernega jazza.

Odprto vsem
Kot poudarja Radmanova, ki je skupaj z agencijo Greco Show iz Trsta organizatorka dogodka, je seminar namenjen tako izkušenim plesalcem kot laikom.

Ti bodo razdeljeni v dve skupini, začetno in nadaljevalno, tako da so vrata odprta vsem, tudi tistim, ki nimajo predznanja. Poleg delavnice modernega jazza bo na voljo hip hop delavnica s priznanim italijanskim učiteljem Salvom. Cena ene delavnice za dva dni bo 55, za obe pa sto evrov.

Brez zvezdniških zahtev
“Razen visokega honorarja Kledi nima posebnih zahtev in se ne obnaša, kot da bi bil zvezdnik, je profesionalec,” dodaja soorganizatorka Radmanova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.