Slovenija
41 ogledov

Klemenčič hišo kupil kot sosedje

Goran Klemenčič Boštjan Tacol
Premoženje funkcionarjev. Člani komisije odredili nadzor nad premoženjem Gorana Klemenčiča.

"Hiša je bila kupljena na trgu po tržni ceni, v celoti je plačana, ima gradbeno dovoljenje, v zvezi z njo so bile plačane vse dajatve in pristojbine ter je v postopku vpisa na Geodetski upravi Republike Slovenije (Gurs)," se je odzval predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Goran Klemenčič. Poslanci so se na seji mandatno-volilne komisije državnega zbora (MVK DZ) namreč soglasno odločili, da uvedejo nadzor nad njegovim premoženjskim stanjem.

Ko so sejo po eni uri odprli za javnost, je Eva Irgl (SDS) pojasnila, da so v SDS nadzor zahtevali zaradi anonimne prijave. Poudarila je, da je nenavadno, da Klemenčičeva polovica dvojčka nima ocene vrednosti Gursa, čeprav jo druga polovica ima, in da je Klemenčič plačal aro za nakup hiše, nato pa je pred podpisom pogodbe v lastništvo vstopilo podjetje iz davčne oaze oziroma s Cipra. To podjetje je bilo po njenih navedbah najprej preneseno na 23-letnika in nato likvidirano. Irglova se je zato vprašala, ali je šlo za fiktivno prodajo družbe, in dodala, da se postavlja sum netransparentnosti.

Listine iskali brez podlage

Klemenčič, ki nadzoru sicer ne nasprotuje, je odgovoril, da sta z ženo hišo našla v spletnem oglasniku in jo kupila s pomočjo uradnega nepremičninskega posrednika po enaki ceni kot sosedje ter jo v celoti plačala na TRR prodajalca – "družbe v Sloveniji". Dodal je, da so hišo kupili leta 2007, ko ni bil nihče iz njegove družine zaposlen v javnem sektorju oziroma ni opravljal javne funkcije, "kar pomeni, da je pobuda SDS v tem delu zunaj zakonskega okvira". Dodal je, da je bil že na prejšnji seji MVK DZ pripravljen odgovoriti na konkretna vprašanja, vendar te možnosti ni dobil. Izvedel pa je, da je danes bivša predsednica MVK DZ Sonja Ramšak še pred sklepom komisije in brez pravne podlage (nezakonito) pridobivala osebne in bančne listine o njem in njegovih družinskih članih za obdobje pred njegovim nastopom funkcije: "Teh pristojnosti nima ne KPK ne MVK."

Komentarjev 14
  • misterij1234 10:58 23.november 2016.

    Najbolj poštena baraba,ki vodi najbolj skorumpirano organizacijo in dela družbo lažnivemu kljukcu predsedniku vlade.

  • mph 19:08 04.april 2013.

    No, modrijanka, pa si v stanju napisat, katere, vsaj 1% pa so resnične glede tvojega ljubljenega firerja? Verjetno ni resničnih niti 1%, ker je Majer tako popoln in oh in sploh, da se verjetno na par tisoč let rodi en tak. Uau ....

  • gina 17:27 04.april 2013.

    Seveda gre za izmišljotino! To velja za vse rdeče lopove, samo pri Janši je vse res. Lds/Zaresovski šiti, a res ne razumete, da je vaš čas nepreklicno minil. Uničili ste državo! Višja bo cena za to, slabše jo boste odnesli.Garantiram!