Slovenija
28 ogledov

Klemenčič prioritetno nad Dimičevo

Borut Pahor, Jadranka Kosor, sre%C4%8Danje Kranjska Gora, Simona Dimic Žurnal24 main
Nadaljevanje zgodbe o premoženju šefinje Pahorjevega kabineta Simone Dimic. Njene posle protikorupcijska komisija obravnava prednostno.

Premier Pahor vztraja, da šefinji svojega kabineta zaupa. Je pa na četrtkovi tiskovni konferenci dejal, da jo prosi in ji nalaga, naj prekine s politiko medijskega molka članov kabineta in naj odgovori na vprašanja, ki zanimajo javnost. Kdo je obnavljal hišo, kljub temu še vedno ostaja skrivnost.

Protikorupcijska komisija pod novim vodstvom Gorana Klemenčiča je šefinjo Pahorjevega kabineta Simono Dimic pod drobnogled vzela prednostno. Na komisijo se je z več informacijami obrnilo več oseb, ki pa ne želijo razkriti svoje identitete. "Zaradi resnosti njihovih navedb“ so se na komisiji odločili v primeru Simone Dimic odpreti več postopkov.

Vsebine prijav – čeprav bodo prijavitelji ostali javnosti skriti – na komisiji ne želijo razkriti, in sicer zaradi "interesa uspešne izvedbe postopka oziroma nadzora postopkov".

Delavci so jo postavili na laž
Spomnimo. Finance so razkrile, da sta Simona Dimic in njen življenjski partner Roman Horvat lani pri NLB najela 350 tisoč evrov posojila in kupila hišo v ljubljanskih Murglah. Pri tem je Horvat lani s posojilom kupil še stanovanje za pol milijona evrov in najel 23 metrov dolgo jahto.

Glede preiskav protikorupcijske komisije se je danes odzvala tudi Simona Dimic, ki je za STA povedala, da se komisija nanjo še ni obrnila, je pa sama "na razpolago za vsa pojasnila, če jih bodo potrebovali".

Hišo v Murglah par obnavlja, pri čemer je še vedno neznanka podjetje, ki se je lotilo del. Dimičeva je za oddajo Pogledi Slovenije dvakrat jasno odgovorila, da to ni bil Vegrad, pač pa neko manjše podjetje, ki pa ne želi biti imenovano.

Delavci Vegrada so za TV Slovenija vendarle povedali, da so bili oni tisti, ki so opravljali dela na hiši in to z materialom, ki je bil namenjen Celovškim dvorom.

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak ob tem pravi, da uradno Vegrad hiše Dimičeve ni obnavljal, vendar je čisto možno, da bi kakšen delavec sodeloval pri njeni obnovi. Kot je poročala TV Slovenija, se je sicer danes oglasilo še nekaj delavcev Vegrada in povedalo, da so obnavljali omenjeno hišo.

Dimičeva ostro zanika navedbe, poslala nam je tudi sklenjeno pogodbo za dela pri obnovi hiše Pod brezami 7, ki še vedno potekajo. Glede na pogodbo je delo opravilo gradbeno podjetje GP Keras d. o. o. iz Ljubljane.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.