Slovenija
23 ogledov

Klemenčičevo KPK toži tudi Brezovar

Protikorupcijska komisija Anže Petkovšek
Praksa. Tožbe proti komisiji verjetno zaman.

Nekdanji glavni inšpektor za delo Borut Brezovar na upravnem sodišču toži Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). Brezovarja je vlada namreč razrešila z mesta vodje inšpektorata, potem ko je KPK ugotovila, da se je znašel v navzkrižju interesov, ko je za denar predaval v zasebnih podjetjih, ki jih nadzoruje inšpektorat.

V razrešitev je privolil

Brezovar je razrešitev sicer podpisal sporazumno, je za Žurnal24 potrdila tiskovna predstavnica ministrstva za delo Aleksandra Klinar Blaznik. Zdaj zaseda sekretarsko delovno mesto, ki so ga na inšpektoratu po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah ustanovili prav zanj.

Molk in izogibanje

Brezovar je tožbo proti KPK po navedbah upravnega sodišča vložil v začetku junija. Nekdanjega inšpektorja zastopa Gregor Zupančič iz odvetniške pisarne Zupančič & Mauhler iz Ljubljane, kjer pa nam tega, kaj natančno Brezovar zahteva od komisije, niso želeli pojasniti, ker je Brezovar na dopustu.

Tudi Brezovarjev telefon je zvonil v prazno, na vprašanja, zakaj se je odločil za tožbo, pa nam nekdanji prvi mož inšpektorata tudi po elektronski pošti ni odgovoril.

Za vrat komisiji tudi Kresalova

Spomnimo, tudi predsednica LDS Katarina Kresal je v sredo napovedala tožbo proti KPK. Odločila se je namreč, da bo izpodbijala načelno mnenje komisije, da ravnanje pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad ustreza definiciji korupcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.