Slovenija
14 ogledov

Kličejo na pomoč

(Foto: Jerca Božič Kranjec) Žurnal24 main
Brezposelni. Število 700 potrjeno. Zavod za zaposlovanje se pripravlja. Županja za pomoč prosi Pahorja.

Da namerava odpustiti 700 delavcev, je vodstvo podjetja Secop na včerajšnjem sestanku obvestilo tudi predstavnike zavoda za zaposlovanje in sindikata ter županjo Mojco Čemas Stjepanovič.

“Kako se bomo spopadli s tolikšnim številom odpuščenih delavcev, je odvisno od dinamike odpuščanja, ki si jo bo zadalo podjetje. Pravijo, da bo raztegnjena na daljše obdobje – govori se o enem letu,” nam je povedal Franc Smerdu, direktor novomeške območne službe zavoda za zaposlovanje.

Po njegovih besedah bo prva naloga zavoda predvsem, da bodo postopke za pridobitev denarnega nadomestila izpeljali čim hitreje, tako da bi ga brezposelni lahko dobili že naslednji mesec po izgubi dela.

Prvi sredi poletja
“Sindikat napovedanega odpuščanja ne more preprečiti, poskušamo ga lahko le narediti manj bolečega, a kaj, ko je bilo že samo obvestilo o odpuščanju za delavce velika bolečina,” pravi Zdravko Bahor, predsednik sindikata v Secopu. Kot so izvedeli, naj bi prvi postopki odpuščanja stekli julija ali avgusta.

O ponedeljkovi prekinitvi dela je dejal, da ni bila stavka, temveč so se z vodstvom dogovorili, da so jo šteli kot kolektivni dopust.

Iskanje partnerja
Čemas Stjepanovičeva je v pismu predsedniku vlade tako vlado kot pristojni ministrstvi prosila, naj se dejavno vključijo v iskanje novega strateškega partnerja, ki bi v Črnomlju nadaljeval proizvodnjo sestavnih delov kondenzatorjev.

Čemas Stjepanovičeva je na čimprejšnji obisk v Občino Črnomelj, ki se ji obeta 15-odstotna brezposelnost, povabila tako predsednika vlade kot pristojne ministre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.