Slovenija
22 ogledov

Kliči in upaj, da bo

Internetni kabli. Žurnal24 main
Internet. Kje vse ni možen, je poslovna skrivnost. Čakalne vrste ni.

“Ne morem verjeti, da leta 2011 sredi Kamnika ne morem dobiti internetnega priključka, še več, niti v čakalno vrsto se ne morem postaviti,” je ogorčen naš bralec.

Pred kratkim je kupil stanovanje v Kamniku, od prejšnjega lastnika pa je podedoval naročnino pri Siolu. Stanovanje je nekaj mesecev prenavljal, zato je naročniško razmerje prekinil. Ko se je vselil, pa so mu povedali, da vnovičen priklop ni mogoč.

Težava je premalo kablov

Na Telekomu Slovenije so pojasnili, da ozko grlo niso njihove centrale oziroma vozlišča, ampak je to kabelsko dostopovno omrežje, torej kabli, ki vodijo od central do uporabnikov.

Podobne težave imajo uporabniki v več krajih, tudi na več lokacijah v Ljubljani.

Na Telekomu pravijo, da so take lokacije raztresene po vsej Sloveniji, a da so načeloma pogostejše na ruralnih območjih. Koliko poizvedb dobijo in kolikokrat je odgovor, da priključek ni možen, niso želeli povedati, češ da je to poslovno zaupen podatek.

Sprašuješ lahko neomejeno

Našega bralca pa je najbolj razkurilo, da se ne more vpisati v čakalno vrsto za prosti priključek, ampak mora na Telekom pošiljati poizvedbe in lahko le upa, da bo prav takrat prost priključek čakal nanj.

Na Telekomu so priznali, da čakalne vrste ni, a dodali, da kadar povečajo zmogljivosti, o tem obvestijo vse, ki so delali poizvedbe in bili zavrnjeni. V klicnem centru so bralcu sicer povedali, da lahko naredi le tri poizvedbe, potem pa ga bodo blokirali, a so na Telekomu zagotovili, da število poizvedb ni omejeno.

Komentarjev 4
  • roscha 21:33 10.september 2011.

    @ črna vestKomunajzarji nas peljejo k vragu. Tam interneta ne rabiš :)

  • Andrej Jenko 12:21 10.september 2011.

    Če majstr vidi Krvavec iz kamnika, mu lahko Telemach Lastovko zrihta, hitrost je pa čist lepa za normalno surfanje

  • stalker 09:12 10.september 2011.

    ma ja no dj kr neta ni zivim u kamniku ze dou cajat pa se kr ni tega kurcvga interneta pa ne sam sred kamnka tut okolica kamnika ma dj no ma to se sam u kamnku lahk zgodi prou ...prikaži več bolano ce mene uprasate 100%bolano