Slovenija
2901 ogledov

Klinični center bo staršem vračal denar

bolnišnica starš otrok
Staršem bolnih otrok, starejših od šest let, bodo vračali denar.

V UKC Maribor so sprejeli odločitev, da bodo staršem bolnih otrok, starejših od šest let, ki so sobivali z otroki v UKC Maribor, vrnili preplačan denar, piše Večer. 

Omenjeni časnik je pred kratkim razkril, da so starši omenjenih otrok za sobivanje ob otroku v UKC Maribor plačevali skoraj 15 evrov več na dan, kot starši v Ljubljani, na Ptuju, v Murski Soboti, Slovenj Gradcu in Celju. Plačevali so več, kot je z državnim pravilnikom predpisana najvišja cena, ki jo lahko zaračunava javni zdravstveni zavod. Pravilnik določa, da bolnišnica ne sme zaračunati več kot 20 evrov za dan nastanitve. 

V UKC Maribor so, po pisanju časnika Večer, ceno s 34,25 evra znižali na 15,8 evra na dan. Ceno za sobivanje so po odločitvi direktorja še dodatno znižali z najvišje določene cene 20 evrov na 15,80 evra v primeru vključene prehrane in 8,50 evra brez prehrane. 

Previsoko ceno so v UKC Maribor zaračunavali od 27. marca 2014. Obračun je pokazal, da so 175 staršem zaračunali preveč. Omenjenim bodo preveč plačane zneske povrnili. Starše bo o povrnitvi stroškov obvestila bolnišnica. 

Manj bodo plačevali tudi starši, ki so sprejeti zaradi usposabljanja za nadaljnjo rehabilitacijo otrok na domu. Strošek bo po novem znašal 10,2 evra. 

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) krije stroške sobivanja ob hospitaliziranem otroku do starosti šest let. Za bivanje pri starejšem otroku morajo starši sami kriti vse stroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.