Slovenija
4 ogledov

Kljub bolezni na volitve

Tudi z zavestjo, da je treba na evropski ravni narediti še veliko več proti raku in za zdravje nasploh.

Evropski poslanec Lojze Peterle gre kljub temu, da naj bi se vnovič boril z rakom, v boj za tretji mandat. Tudi z zavestjo, "da je treba na evropski ravni narediti še veliko več proti raku in za zdravje nasploh", je navedel na svoji Facebook strani. Še vedno meni, da je treba raka, o katerem je spregovoril že pred 12 leti, demistificirati.

Peterle je na svoji Facebook strani spomnil, da je pred dvanajstimi leti prvi od politikov javno spregovoril o raku. Z zavestjo, da ga številni skrivajo in ne spregovorijo o tem niti z najbližjimi.

Pojasnil je, da je za diagnozo izvedel na Japonskem, pri diagnostiku Omuri, pri čemer pa ima tudi sam veliko vprašanj. "Mogoče pa je to, kar je Omura ugotovil kot zelo zgodnjo fazo raka, dejansko neka pozna faza raka, v obsegu začetnega raka pa zato, ker se dvanajst let borim proti njemu," je navedel evropski poslanec.

Na pregled na Japonskem

Diagnostik Omura namreč pravi, tako Peterle, da druge metode raka v tej razvojni fazi še ne bi bile odkrile. Zato bi bil, kot priznava, vesel drugega mnenja na podlagi zanesljive metode.

Ob tem je odgovoril na očitke, ki so se pojavljali ob objavi novice glede bolezni, tudi o "teoriji zarote proti slovenskemu zdravstvu". Zagotavlja, da na Japonsko ni šel zaradi pregleda, ampak se je sredi decembra lani kot parlamentarni poročevalec za Strateški partnerski sporazum med EU in Japonsko ter sopredsedujoči delovni skupini za zdravje v EP in predsednik parlamentarne skupine za boj proti raku mudil v Tokiu. Med drugim je srečal tudi diagnostika Omuro in pristal na demonstracijo njegove metode.

Ob tem je evropski poslanec zatrdil, da ima z domačimi onkologi dobre odnose, z nekaterimi v boju proti raku tudi sodeluje.

"Diagnoza ni zadeva užitka"

Peterle je odgovoril tudi na očitke, češ da gre za piar pred bližajočimi se volitvami. "Če kdo misli, da je taka diagnoza zadeva užitka ali zabave, naj poskusi z rakom po piarovsko - resnično nikomur ne želim rakovega izziva," je zapisal.

Komentarjev 4
 • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:49 25.januar 2014.

  In potem bo takrat ko umre ali od starosti ali raka (zelim sicer mu, da ozdravi, tako kot vsakemu), v medijih ne vem kok clankov kako oh in sploh dober je bil, v resnici je pa en pritlehen pezde, ki ...prikaži več je ogromno Slovencev zjebal do amena. Peterle pizda od pizd.

 • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:45 25.januar 2014.

  Dej pizdi Peterla spoki. Namesto da bi bil v zaporu ga serjes na volitvah, pa to ne mores verjet!

 • Avatar čavez
  čavez 08:49 25.januar 2014.

  Rak je pri Peterletu pogojen z mandati, čim ni vladne ali strankarske podpore zboli z rakom, zanimiv fenomen, jaz imam raka že ves čas v denarnici in večina slovencev tudi zaradit vam podobne rakaste vlade.