Slovenija
3 ogledov

Kljub krizi ambiciozni načrti družbe

Marjana Kreitner, direktorica Motusa CEE, (v sredini), v družbi sodelavcev (Foto Žurnal24 main
Rafinerija. Za prepoznavnost v tujini po novem z imenom Motus CEE. Tudi nova lastna blagovna znamka.

Rafinerija Maribor, ki se ponaša s skoraj 90-letno tradicijo proizvodnje naftnih derivatov in motornih olj, se je preimenovala v Motus CEE, saj je postala del istoimenske mednarodne korporacije. “Postati želimo pomemben proizvajalec in distributer najkakovostnejših izdelkov za območje Srednje in Vzhodne Evrope, kar bo z novim imenom lažje,” pravi direktorica Marjana Kreitner. Družba je pridobila tudi novega strateškega partnerja, špansko družbo Repsol, kar jim prinaša licenčno proizvodnjo.

V kratkem nameravajo razviti še novo lastno blagovno znamko Motus. “V tem trenutku obnavljamo kompletne linije, kupujemo novo embalažo in certificiramo proizvode v laboratoriju. Odprte imamo razpise za tri nove sodelavce, do leta 2013 pa želimo podvojiti število zaposlenih, ki jih je zdaj 29."

“Lani smo kljub krizi ustvarili nekaj manj kot devet milijonov evrov prometa, prek sto tisoč evrov bo dobička,” pojasnjuje Kreitnerjeva in napoveduje, da bodo v prihodnosti zagotovo tudi eden od interesentov za oskrbo mariborskega letališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.