Slovenija
43 ogledov

Kljub opozorilom slovenski turisti potujejo v Egipt

Hurgada Shutterstock
Kljub razmeram v Egiptu večje slovenske turistične agencije ne opažajo odpovedi ali manjšega zanimanja za letovanje v tej državi.

Ministrstvo za zunanje zadeve je na svoji spletni strani objavilo varnostno opozorilo za potovanje v Egipt. "Zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom odsvetujemo vsa nenujna potovanja v Kairo, Aleksandrijo, mesta v delti Nila, mesta ob Sueškem prekopu (Suez, Ismailia, Port Said), mesta Zgornjega Egipta (Luksor in Asuan), območje severnega in osrednjega Sinaja ter na obmejna področja z Libijo, Sudanom in Izraelom. Turistična središča in letovišča ob Rdečem morju (Sharm El Sheik, Dahab, Hurgada in druga) še naprej ostajajo varna in za ta področja ni posebnih varnostnih opozoril," se glasi obvestilo.

Povprašali smo nekaj večjih turističnih agencij, ali beležijo kaj več odpovedi potovanj v omenjeno državo kot sicer. "Ministrstvo je izdalo opozorila za Kairo in meje, turistične destinacije pa so mirne in tam imamo goste. Vse normalno funkcionira," so povedali v Sončku in dodali, da ne beležijo odpovedi že vplačanih aranžmajev.

Enako je v Kompasu. "Trenutno poteka vse normalno, ni odpovedi. Indeksi zanimanja za Egipt so primerljivi z lanskoletnimi. Ker je čas počitnic, potniki radi potujejo, razlik zato ne opažamo," so povedali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.