Slovenija
17 ogledov

Kljub pokvarjeni blagajni izguba minimalna

parkomat Nina Oštrbenk
Zaradi gneče po dogodkih v Hali Tivoli bodo letos namestili še eno avtomatsko blagajno na Parkirišču Tivoli.

Čeprav v torek zvečer po koncertu v Hali Tivoli več sto ljudi zaradi okvare avtomatske blagajne ni plačalo parkiranja, so izgube minimalne, ker je parkiranje plačljivo do 20. ure, prvi dve uri parkiranja pa staneta 60 centov, je pojasnila Darja Pungerčar, vodja sektorja parkirišč v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT).

Okvara je nastala okoli 23. ure, in ker bi odprava napake trajala več kot 15 mnut, so v centru za upravljanje raje dvignili zapornico in čakajočim omogočili izhod. "Takšni primeri okvar so redki in zanje posebej ne vodimo evidenc," je povedala Pungerčarjeva. Na vprašanje, zakaj ob športnih in glasbenih dogodkih navadna blagajna ni odprta dlje, do 23. ure, je odgovorila: "Režim parkiranja in delovanja parkirišča za posamezne dogodke urejamo skupaj z zavodom Šport Ljubljana. V zadnjem primeru posebnega režima ni bilo." Da bi omilili gnečo ob izhodu s parkirišča v Tivoliju, v LPT letos načrtujejo namestitev še ene avtomatske 
blagajne.


Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:32 22.april 2012.

    Nobeden v LJ in MOL-u nima pravice kasirati parkirnine v TIVOLIJU , kajti parkirišča so narejena izključno za obiskovalce PRIREDITEV in nič drugega. Del TIVOLIJA je vzet IZKLJUČNO in samo za parkiranje med dogodki v DVORANI in ne za STALNO ...prikaži večNO PARKIRANJE !!!!!! To piše tudi v lokacijskem in gradbenem dovoljenju kajti, če bi bilo drugače , LJUBLJANČANI ne bi dovolili odvzeti 2 ha TIVOLIJA ! Po izdanem dovoljenju , se lahko avtomobili na tem delu Tivolija nahajajo samo ob prireditvah v Hali Tivoli !! Ukinite PP v pljučih LJUBLJANE !!!!!!