Slovenija
4413 ogledov

"Kljub popolni nesamokritičnosti, tega sporočila ne bi smela spregledati"

simona kustec Posnetek zaslona
Ministrica nima več podpore med zaposlenimi

Sindikat SVIZ je sporočil, da je podpis k odstopu ministrice za izobraževanje podpisalo več kot 17 tisoč zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. 

"Sindikat je prepričan, da ministrica več kot 17 tisoč podpisov zaposlenih iz slovenskih vrtcev in šol, ki vodenje šolskega resorja dnevno občutijo ob svojem delu in lahko kvalificirano ocenijo odločitve in ravnanje šolske oblasti, ne bi smela razumeti drugače kot izraz očitnega nezadovoljstva z njenim delom," so zapisali v sporočilu za javnost. 

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) je podpise za ministričin odstop zbiral v času od 5. do 19. maja.  Kot je po preštetju ugotovila imenovana tričlanska komisija, jih je na sedež sindikata v omenjenem roku prispelo skupno 17.113. Skupno je zaposlenih v šolstvu okoli 43 tisoč ljudi. 

"Očitek je nedvoumen"

"Tudi ob skoraj popolni odsotnosti samokritičnosti in neprevzemanju odgovornosti, ki sta pravzaprav že ves mandat stalnica njenega delovanja na funkciji ministrice za izobraževanje, prof. dr. Simona Kustec ne bi smela spregledati, da ji zaposleni izrekajo nedvoumen očitek, da ni kos svojim nalogam in zadolžitvam ter da njeno vztrajanje na čelu ministrstva škoduje kakovosti vzgoje in izobraževanja v naši državi," sporočajo s sindikata.

Za odstop tudi dve tretjini staršev

Zaposleni v izobraževanju od minisstrivce pričakujejo,  da bi prednostno izpostavljala in zagovarjala specifične cilje, potrebe ter interese vzgoje. Javnomnenjska raziskava z začetka tega tedna je pokazala, da nezadovoljstvo z vodenjem vzgojno-izobraževalnega področja ni izjemno veliko le v šolskem polju, saj to, da bi morala ministrica odstopiti, meni tudi skoraj dve tretjini vseh vprašanih staršev osnovnošolcev in dijakov, poudarjajo v Svizu. 
 

Komentarjev 7
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 01:44 22.maj 2021.

    Ministrico naj se odstrani, odstop je čisto preveč častno dejanje, da bi ga ji narod omogočil. Z njo pa naj gredo vsi nesposobni učitelji in profesorji, ki se v teh težkih časih za učence, dijake in študente, še dodatno izživljajo nad njimi.

  • JZekspert 20:52 21.maj 2021.

    Naj že odleti enkrat, ona, pa tisti živi mrlič (oz. opozorilna slika s čikov) Logaj z ZRSŠ pa seveda puklasti- vseh teh zlobnih in omejenih nesposobnežev smo se že 1000x naveličali!!!

  • blayo 20:36 21.maj 2021.

    Končno nekaj občutijo, prej so vegetirali 30 let.