Slovenija
43 ogledov

Kljub poročilu vztrajajo pri številu

Pediatrična bolnišnica v Mariboru. Nino Verdnik
Pediatrija. Vodstvo UKC Maribor: Specialistov je na pediatrični kliniki več, kot je zahtevano.

"Razmere na pediatriji še vedno niso dobre. Pediatrov je premalo. Če se stanje ne bo uredilo, bodo začeli starši otroke voziti na zdravljenje drugam oziroma tja, kjer je zanje dobro poskrbljeno," nas je opozoril eden izmed zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Še vedno premalo

Ko je predstojnika pediatrije Martina Bigeca zamenjala Nataša Marčun Varda, naj bi se nezadovoljstvo zaposlenih na kliniki nekoliko umirilo; nekateri pediatri pa vodstvo bolnišnice znova opozarjajo, da jih je premalo. Poleg tega si želijo že dolgo obljubljene nadgradnje klinike.

Po sistematizaciji pet več

V vodstvu UKC Maribor so prepričani, da ima klinika več kot dovolj specialistov pediatrov. "Trenutno je na kliniki za pediatrijo zaposlenih 20 pediatrov. Osnova za zaposlovanje v UKC Maribor je sistematizacija. Po veljavni sistematizaciji je za kliniko za pediatrijo predvidenih 15 zdravnikov," so pojasnili v UKC Maribor.

Spomnimo, da je Ciril Kržišnik, ki je za ministrstvo za zdravje že pred časom opravil nadzor na mariborski kliniki, dejal, da bi potrebovali od 30 do 
35 specialistov.

Čakajo na prostorski akt

Na nadgradnjo klinike bodo morali bolni otroci, njihovi starši in zaposleni še nekaj časa počakati. Kljub obljubam Gregorja Pivca, direktorja UKC, da naj bi se nadgradnja začela že lansko jesen, nimajo še niti gradbenega dovoljenja. "Najprej je treba sprejeti nov prostorski akt. Ta je v izdelavi in upamo, da bo na občinski ravni sprejet do pomladi," so pojasnili v UKC Maribor.

Nadgradnja, ki je ocenjena na 5,1 milijona evrov, predvideva dograditev ene etaže in mansarde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.