Slovenija
20 ogledov

Kljub pritožbi se rušenje Peka nadaljuje

Rušenje stare Pekove upravne stavbe se nadaljuje, civilna iniciativa pa gre z na Žurnal24 main
Peko. Pritožba na rušenje stare upravne stavbe neuspešna, poskus še na višje sodišče.

Okrožno sodišče v Kranju je zavrnilo zahtevo za prepoved rušenja stare Pekove upravne stavbe, pove Jože Kuhelj, tržiški svetnik in eden od vodij protesta proti rušenju. Protestniki so zato vložili pritožbo na višje sodišče, do takrat pa se rušenje nadaljuje.

Politikanstvo
Prejšnji teden je civilna iniciativa vložila ovadbo proti županu Borutu Sajovicu zaradi oškodovanja občinskega premoženja, župan pa je še ni prejel in je zato ni želel komentirati. Glede pritožb proti rušenju 30 let stare Pekove uprave Sajovic pravi, da je prav, da ko se Slovenci o nečem ne moremo dogovoriti, o tem odloči sodišče.

V mestih je pomembno izkoristiti najprej degradirane površine, s čimer se strinja tudi stroka. V Tržiču so iste osebe, kot sodelujejo v tem primeru, že pregnale dva investitorja za prostor BPT,” dodaja Sajovic, ki meni, da gre pri tem protestu za precejšnjo mero politikanstva, ker so v njem udeleženi že napovedani kandidati za županske volitve.

Zrežirana dražba
Kot pojasnjuje Kuhelj, je najpomembnejša točka celotnega postopka prodaja objektov pod ocenjeno vrednostjo, meni pa tudi, da je bila javna dražba 24. julija lani, na kateri so problematične nepremičnine prodali, zrežirana.

Težavna pa naj bi bila tudi sama cenitev problematičnih nepremičnin, saj stavbe niso bile ocenjene po realni vrednosti, ampak kot prazne parcele, saj naj stavbe ne bi imele tržne vrednosti. “Škoda je narejena, zgražajo pa se tudi ljudje,” dodaja Kuhelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.