Slovenija
139 ogledov

Kljub vsemu bo ovaden

Franc Kramar Špela Mohorič
Franc Kramar. Županu očitajo, da je sabotiral še prenos seje.

Na oktobrski seji občinskega sveta v Bohinjski Bistrici naj bi svetniki razpravljali o objavi javnega razpisa za najem spornega objekta na obrežju Bohinjskega jezera, ki ga ima že dobrih 20 let v najemu bohinjski župan Franc Kramar. Na minuli seji je namreč župan kot najemnik (vsaj začasno) odstopil od namere, da mu občina na podlagi prejšnjih vlaganj prizna lastniški delež v višini 52,5 odstotka.

To počno iz “fovšije”

“Verjela sva, da je to predmet lokalne skupnosti in ne celotne Slovenije,” sta v pismu, s katerim sta od namere odstopila, zapisala Kramar in njegova žena Aleksandra Kramar. Na vprašanje, kakšni bodo nadaljnji koraki, nam je Kramar odgovoril, da je za to prezgodaj, da se morata z ženo dogovoriti, verjetno pa bosta uporabila pravna sredstva, da dokažeta svoj prav. Svetniki, ki jima nasprotujejo, pa po njunem mnenju to počnejo iz “fovšije”.

Občinski svetnik Anton Urh, ki županovo ravnanje vidi kot zlorabo položaja, je obljubil, da bodo kljub umaknjeni točki seje podali kazensko ovadbo proti županu. Svetnica Matilda Arh je prepričana celo, da je Kramar onemogočil prenos četrtkove seje prek spleta, saj povezava prav tisti dan ni delovala. Kramar je obtožbe označil za “bedarije brez primere”, pritrdil pa mu je tudi direktor televizije ATM TV, ki na podlagi pogodbe z občino predvaja seje občinskega sveta. Dejal je, da je šlo za višjo silo, saj je zaradi preobremenitve odpovedal strežnik.

Ugoden najem

Spomnimo: Kramar in njegova žena sta v lokal vložila dobrih sto tisoč evrov in mu tako podvojila vrednost, ki naj bi znašala 230 tisoč evrov. Najemnina, ki jo trenutno plačujeta občini, znaša štiri tisoč evrov na leto, še do leta 2010 pa je znašala od 500 do 600 evrov na leto, je dejal Urh.

Komentarjev 1
  • tomaz 10:45 30.september 2013.

    Sam sem spremljal sejo preko TV. Posnetek seje je na spletu v arhivi ATM TV že od petka in si ga lahko vsak ogleda ali shrani v svoj računalnik