Slovenija
55 ogledov

Ključno bo mnenje tujega izvedenca

UKC Maribor Žurnal24 main
Smrt deklice. Pediatrinja ni odgovarjala na vprašanja. Po pravdnem še kazenski postopek?

Maribor. “Ne želim odgovarjati na nobeno vprašanje,” je včeraj na mariborskem okrožnem sodišču pojasnila zdaj že upokojena pediatrinja Olga Krajnc in dejala, da je že vse pojasnila v pisni izjavi.

Včeraj se je nadaljeval pravdni postopek, v katerem dobri dve leti po smrti 16-mesečne deklice na mariborski kliniki za pediatrijo starši pokojne od Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor terjajo okoli 72 tisoč evrov odškodnine. Tokrat je bila zaslišana zadnja priča – Krajnčeva –, ki je leta 2009 zdravila pokojno deklico.

Kazenska preiskava

Sodišče bo v postopku pridobilo še mnenje tujega izvedenca medicinske stroke, kar bi naj bilo ključno za proces. Kdaj se bo obravnava nadaljevala, ni znano. Je pa sodišče zoper zdravnico in še dve medicinski sestri uvedlo preiskavo za kazenski postopek.

Naj spomnimo, 16-mesečna Žana je bila sprejeta v UKC Maribor, ker je kazala znake rotavirusa, pozneje pa so se pojavili zapleti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.