Slovenija
1527 ogledov

Klokočovnik dal dvojko ljubljanskemu UKC

Klokočovnikova stranka Izola je naša je najbolj prepričala Izolane.
1/2
Žurnal24 main
V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so danes popoldne prejeli pisni odstop srčnega kirurga Tomislava Klokočovnika z mesta predstojnika oddelka za kirurgijo srca in ožilja, ne pa tudi njegove odpovedi. Na delovnem mestu sicer ni prisoten od februarja zaradi koriščenja dopusta, nadur in trenutno bolniškega staleža.

Februarja, po kritičnem pismu nekaterih kolegov z njegovega oddelka, je Klokočovnik napovedal, da se bo poslovil od dela v UKC, v začetku julija pa sodelovanje z beograjskim Inštitutom za kardiovaskularne bolezni Dedinje.

Po imenovanju Janez Poklukarja na čelo kliničnega centra je priznani srčni kirurg nato izrazil upanje, da bo z novim vodstvom uspel najti skupen jezik.

Že pred tem je Klokočovnik vodstvu ponudil več možnosti nadaljnjega sodelovanja. Ena od njih je bila sodelovanje z UKC kot pogodbeni delavec, ki bi opravljal najzahtevnejše operacije, ali ustanovitev oddelka za minimalno invazivno srčno kirurgijo, ki bi ga tudi vodil ter učil mlade kirurge in kirurge iz tujine, je pojasnil že pred časom.

Tomislav Klokočovnik | Avtor: UKC Ljubljana UKC Ljubljana
Kot so pojasnili, se je generalni direktor s Klokočovnikom srečal. A kot kaže, se niso uspeli dogovoriti. Radio Slovenija je danes namreč poročal, da je Klokočovnik v torek podal tako odstop kot pisno odpoved delovnega razmerja, a so v kliničnem centru za zdaj prejeli le slednjega. Po neuradnih informacijah bo kot vršilec dolžnosti vodenje oddelka prevzel Nikola Lakič.

Po poročanju radija naj bi se Klokočovnik trenutno nahajal v Bejrutu, kjer tamkajšnje kirurge uči svojo metodo zamenjave aortne zaklopke. Po navedbah kliničnega centra je Klokočovnik sicer bolniško odsoten.

V UKC medtem zagotavljajo, da med odsotnostjo Klokočovnika delo na programu poteka nemoteno, operacije pa opravlja ekipa osmih kirurgov. Na kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja so do konca julija letos opravili 392 operacij, v enakem obdobju lani pa 368 operacij.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • jakec1575 09:23 22.avgust 2019.

    Če je bolnisko odsoten in dela je to huda krsitev saj to prvi mesec placuje delodajalec potem pa država. osebno bi ga kazensko ovadil. Tip ima ego do neba. namesto, da bi bil vesel, da ne rabi biti vec vodja ...prikaži več kardiologije in bi pac samo operiral je svoj polozaj vezal na to, da mora biti tudi predstojnik. Tudi te njegove nadure so vprasljive. Ta model nas bianco stane vsaj 3 mesece. dvomim, da ima za 5 mesecev dopusta.

  • kapibara 08:01 22.avgust 2019.

    Nič novega ! Spomnite se takih modelov iz rtv ansambla, ki je v rog trobil, v Izraelu ?? ali tam nekje blizu, tu pa vlekel neko bolniško- al kva že neki.. Spomnite me..!!

  • leonardo 07:44 22.avgust 2019.

    Klokočovnik je res strokovnjak na svojem področju obnaša pa se kot kakšen pobalin. Kar se bolniške tiče, si to lahko privošči samo " elita", višja kasta bi rekel, delavec v kakršnikoli branži si tega ne more privoščiti. Stavim na novega direktorja UKC.