Slovenija
160 ogledov

Klokočovnik vpleten v sporne posle?

90 tisoč evrov (slabih) bo Klokočovnik dobil za operacije v Izoli. (Foto: Barbar Žurnal24 main
Ovadbe. Kriminalistična preiskava naj bi pokazala, da je izolska občina pod županom Klokočovnikom leta 2010 po sporni poti oddala vsaj pet javnih naročil gradbenemu podjetju Marvas, ob tem pa naj bi se okoristil tudi županov brat George Klokočovnik.

Koprski kriminalisti so v zadnjih dneh decembra vložili kazenske ovadbe proti štirim osumljencem zaradi domnevno spornih poslov Občine Izola v letu 2010, v času županovanja Tomislava Klokočovnika. Občina naj bi tedaj oddala vsaj pet javnih naročil gradbenemu podjetju Marvas, v vrednosti 284 tisoč evrov, pri tem pa naj bi imel posredniško vlogo županov brat George Klokočovnik. Ta naj bi si pri tem tudi okoristil.

Lažni računi in protiusluga

Kriminalisti naj bi ugotovili, da je Marvas sicer opravil investicijska dela za občino, a da je bila vrednost del napihnjena, saj naj bi podjetje izdalo občini lažne račune v višini 70 tisoč evrov. Marvas pa naj bi v zahvalo za pridobljen posel Georgeu Klokočovniku opravil dela na dveh nepremičninah, v vrednosti 50 tisoč evrov.

"Maščevanje Pečanove"

Za komentar smo se obrnili na nekdanjega izolskega župana Tomislava Klokočovnika, ki ne ve, ali je med ovadenimi. "Kaj imam jaz s tem, ali mislite, da bi si mazal roke z nečednimi posli?“ je dejal. Po njegovih besedah se je z investicijskimi posli na občini ukvarjala komisija, sam pa ni bil vpleten. "Kolikor mi je povedal brat, naj bi ga obtoževali, da mu je njegov dolgoletni prijatelj opravil dela na hiši njegove žene. Kakšna neumnost!“ meni Klokočovnik. Znani srčni kirurg še doda, da gre za maščevanje Brede Pečan, njegove predhodnice na županskem mestu, ker je on njo ovadil zaradi občinske investicije v vasi Cetore.

Ne vedo nič

Poklicali smo tudi Georgea Klokočovnika, ki je zanikal kakršno koli vplivanje na brata pri občinskih poslih, potrdil pa je, da ga je v zvezi z Marvasom zaslišala policija. Martin Đerđaj je o Marvasovih poslih z občino povedal, da v ničemer niso bili sporni in da je vse podkrepljeno z verodostojnimi računi. Na izolski občini pa so sporočili, da o omenjeni kriminalistični preiskavi ne vedo ničesar.

 

 

 

Komentarjev 7
  • privat 09:45 03.januar 2013.

    videl...groza!! vsaj da poštimajo da je pravica dosegliva tudi zastonj!! Ne v Pahorlandu bo še dražja! koliko krivic..in še obisk predsednika pri žrtvah krivičnih postopkov države?'

  • privat 09:43 03.januar 2013.

    gremo Gvatamala...ta naša policija je za na smetišče!!

  • ennanova 09:08 03.januar 2013.

    Pahor med brezdomcihttp://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/710-pahor-med-brezdomci