Slovenija
28 ogledov

Klokočovnikove skrbi

Izolski župan Tomislav Klokočovnik bo razkril svoje nadaljnje korake. Žurnal24 main
Župan Tomislav Klokočovnik je za danes sklical tiskovno konferenco, izredna seja občinskega sveta, kjer bodo obravnavali odstope večine svetnikov, pa bo v petek.
Irena Ostrouška, županova svetovalka, je povedala, da se srečujejo s številnimi nedorečenostmi, saj se s takim položajem ukvarjajo prvi v Sloveniji, in potrebujejo številna strokovna pojasnila. Kot je dodal podžupan Bojan Zadel, denimo ni znano, kdaj natančno preneha mandat občinskemu svetu. Zavrnil pa je govorice, da razmišljajo o imenovanju
nadomestnih svetnikov.
 
 

Odločila sem se, da tudi če Klokočovnika sreča pamet in odstopi, ne bom kandidirala za županjo.

Breda Pečan, ki pa bo kandidirala za občinski svet

 
Svetniki o vnovični kandidaturi
Občinski svetniki v odstopu menijo, da so do volivcev ravnali odgovorno, zato to ni razlog, da ne bi še enkrat kandidirali. V izolski SD, ki jo vodi Aleksej Skok, bodo o kandidaturah govorili konec tedna. "O tem je še prenagljeno govoriti," pravi Kristina Zelič (Mladi za Izolo). "Stranka bo gotovo nastopila na volitvah, glede imen pa bomo še videli," meni tudi prvi mož DeSUS Branko Simonovič. "Najprej bom šel po dveh letih na dopust, odločitev o vnovični kandidaturi moram še prespati," je dejal Igor Piantoni (Izola, zbudi se).

Robert Mulec (LDS) in Aleksander Krebelj (izključeni iz Izola je naša) pa sta potrdila, da se bosta najverjetneje spet potegovala za svetniško mesto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.