Slovenija
20 ogledov

Klopi so pritrdili na obalo jezera

Klopi, ki so jih neznani vandali prejšnji konec tedna zmetali v Blejsko jezero, Žurnal24 main
Bled. Po zadnjem primeru vandalizma z metanjem klopi v Blejsko jezero so te pritrdili na podlago.

"Letos smo po poročilih varnostne službe imeli okoli 12 primerov metanja klopi v jezero, v večini primerov pa je varnostnik sam dal klopi nazaj," so pojasnili na Občini Bled. Po zadnjem primeru prejšnji konec tedna, o katerem smo poročali, so zdaj vse klopi pritrdili z vijaki.

Med drugimi primeri vandalizma so bili kraja rož iz gredic, nočno posedanje po pletnjah, povzročanje hrupa in nedostojno vedenje v Riklijevem parku ter nedovoljen vstop v Grajsko kopališče. Škodo ocenjujejo na okoli pet tisoč evrov.

Parkirnina za nočne obhode
Kot so dodali na občini, imajo izdelan načrt varovanja, ki ga sproti dopolnjujejo. Podnevi obhode opravljajo občinski redarji, ponoči pa naj bi jih varnostna služba. Te za letos še niso potrdili, zato nočno varovanje še ne poteka.

Nočne obhode sicer opravljajo ob koncih tedna, v času turistične sezone pa vsak dan. Zanje imajo letos zagotovljenih osem tisoč evrov, v prejšnjih letih so zanje namenili 14 tisoč evrov, sredstva pa prihajajo iz pobranih parkirnin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.