Slovenija
36 ogledov

"Klor stalno pod nadzorom"

Pitna voda Suzana Kos
Pitna voda. Hospitalizirali naj bi otroka, a v bolnišnici to zanikajo.

“Na otroškem oddelku niso odgovorili pritrdilno. Kaže, da govorice ne držijo,” je po preverjanju, ali so v izolski bolnišnici res sprejeli dečka, ki naj bi imel težave zaradi pitja vode s previsoko vsebnostjo klora, sporočil Jani Dernič, direktor bolnišnice.

Meritve opravljajo ves čas

“Kloriranje vode poteka povsem običajno, brez čezmernih odmerjanj, in klor je mogoče v vodi izmeriti znotraj dovoljenih mejnih vrednosti. Meritve izvajamo redno, vsak teden, ob vzorčenju vode na različnih odjemnih mestih po celotnem sistemu distribucije. Na iztoku iz vodarne pa se meritve izvajajo neprekinjeno prek on-line merilnikov. Ker se klor po poti izgublja, ga je na pipi odjemalcev prej izmeriti manj kot več, zato je govorica prej zavajajoča kot verjetna. Če bi temu res bilo tako, bi težave občutilo več ljudi v zelo kratkem času,” pa je odločna Sara Milenkovski, tiskovna predstavnica Rižanskega vodovoda, ki Obalo oskrbuje s pitno vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.