Slovenija
35 ogledov

Klubi pod lupo inšpekcije

Škofjeloški mladinski center Pri rdeči ostrigi med drugim mladim pomaga, da ures Žurnal24 main
Pod nadzorom. Inšpektorji v kranjskem Kudu Subart in MKC Pri rdeči ostrigi

Namesto petkovega koncerta iz cikla metal koncertov Live In-sanity so v škofjeloškem MKC Pri rdeči ostrigi sklicali krizni sestanek. Po besedah Matjaža Vouka iz Zavoda O, pod okrilje katerega spada mladinski center, zaradi obiska policistov.

“Od ustanovitve smo bili pod pritiskom policije in raznih inšpekcij, zato smo se odločili, da mladinski center legaliziramo,”
pravi Vouk in dodaja, da se je postopek nekoliko zavlekel “zaradi birokracije”. Inšpektorji so klub nazadnje obiskali 27. novembra, v petek pa so inšpektorji izvedli poostren nadzor tudi v kranjskem klubu Kud Subart.

Vsaka kazen žebelj v krsto
Tržni inšpektorat je v škofjeloškem centru preverjal izpolnjevanje minimalnih tehničnih pogojev za opravljanje gostinske dejavnosti in spoštovanje obratovalnega časa.

“V času inšpekcijskega pregleda odgovorni za zakonito poslovanje kluba niso zagotovili tekočega spremljanja števila obiskovalcev,” pravijo na inšpektoratu in dodajajo, da postopki na podlagi podatkov, ki ji imajo, še niso končani. Če bodo ugotovili nepravilnosti, lahko po zakonu o gostinstvu izrečejo njihovo odpravo ali v primeru kršitev izrečejo globo, ki za pravne osebe znaša od 1.200 do 40 tisoč evrov, za odgovorno osebo pravne osebe pa od 400 evrov do dva tisoč evrov.

“Vsaka kazen pomeni dodaten žebelj v krsto našega delovanja, saj razni viri financiranja našega centra usihajo,” pravi Vouk in pove, da bi zaprtje MKC pomenilo konec 15-letnega mladinskega samoorganiziranja v občini, ki spada med bolj zadolžene v Sloveniji.

V Subartu “zasebna zabava”
O kranjskem Subartu inšpektorji še zbirajo podatke o odgovornih osebah kluba, ob njihovem obisku pa se je tam odvijala “privatna zabava”. Žal nam nikogar od subartovcev ni uspelo dobiti za komentar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.