Slovenija
39 ogledov

Kmalu dodatna znižanja

Sezonske razprodaje izgubljajo smisel, menijo nekateri trgovci. Popuste namreč v Žurnal24 main
Razprodaje. Trgovcem se zdi prodaja uspešna že, če je na ravni lanske.

V Intersportu že ta konec tedna pripravljajo dodatna znižanja cen tekstila, in sicer za dodatnih 20 odstotkov, so nam sporočili. Trenutno so njihovi izdelki znižani za 30, 40 oziroma 50 odstotkov.

S ponedeljkom pa dodatne popuste načrtujejo v Peku; cene se bodo znižale za dodatnih deset odstotkov. “Naši izdelki so trenutno znižani do 50 odstotkov,” pojasnjuje predsednica uprave Peka Marta Gorjup Brejc. V Modiani dodatna znižanja napovedujejo za konec januarja, popusti na označene artikle so za zdaj do 50-odstotni.

Odvisno od prodaje
“Trenutno ne načrtujemo dodatnih znižanj, vse pa je odvisno od poteka prodaje v tem času,” pravi direktorica Name Mira K. Veljić. Njihovi popusti trenutno segajo do 70 odstotkov.

V Mani so popuste dodatno zvišali že v ponedeljek, in sicer s 50 na 70 odstotkov. Oblačil iz kolekcije jesen-zima tako ne nameravajo dodatno znižati.

Izdelki otroškega tekstila so v Baby Centru na voljo s 30-, 50- in 70-odstotnim popustom, večjih akcij na otroški tekstil pa v prihajajočih tednih ne načrtujejo. “Bomo pa tako kot zdaj vsak mesec pripravljali posebne ponudbe otroškega tekstila, to je izdelke s klubskimi popusti za člane našega kluba,” pove Maja Jevšek.

Nizka pričakovanja
“Rezultati letošnje razprodaje so slabši kot lanski, že lanskoletne razprodaje pa so bile slabše od predlanskih,” razlaga Marta Gorjup Brejc. Ocenjuje, da razprodaje izgubljajo smisel, “saj trgovci decembra ponujamo različne popuste”. Obenem se krajšajo tudi zimske sezone, tako da se zimsko blago po njenih besedah vse težje prodaja.

V Nami prvi teden razprodaj ocenjujejo kot dokaj uspešen in v sklopu pričakovanj, upajo pa, da bodo rezultati vsaj takšni kot lani. V Mani je bila prodaja v skladu s pričakovanji in na podobni ravni kot lani.

Obseg prodaje je bil podoben kot lani tudi v Intersportu. “Vzrok, da letos ni povečanja, je izjemno dobra novembrska in decembrska prodaja, decembrske akcije,” pojasnijo.

“Najbolje so se prodajali težka konfekcija in dražji kosi,” pravi Jolanda Ugrin iz Modiane, kjer prvi teden popustov ocenjujejo kot uspešnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.