Slovenija
167 ogledov

Kmalu dovolj prostora za vse otroke

Eden od razlogov za pomanjkanje prostora v vrtcih naj bi bilo tudi povečano štev Žurnal24 main
Pretesni vrtci. Za zdaj je brez mesta ostalo okoli 35 otrok. Župan zagotavlja dodatne oddelke.

Do oktobra bomo zagotovili mesto v enotah vrtca vsem otrokom, ki jih zaradi premalo prostora nismo mogli sprejeti že v začetku šolskega leta,” je za Žurnal24 pojasnil Matjaž Zanoškar, župan Slovenj Gradca. Že drugo leto zapored je namreč premalo prostora za vse, ki želijo svoje otroke vpisati v vrtec.

Selili so se v OŠ
Zagotovo je eden od razlogov za premalo prostora tudi več otrok v zadnjih letih v občinah Slovenj Gradec in Mislinja, kjer so naše enote vrtca,” je pojasnila Marjeta Pori - Gostenčnik, ravnateljica vrtcev Slovenj Gradec. Kot je dodala, na prosto mesto čaka še okoli 35 otrok. So pa pred dnevi po besedah župana Zanoškarja v Šmartnem organizirali še en dodaten oddelek. “Najstarejše otroke smo preselili v osnovno šolo, kjer so nam ponudili prostor. Tako smo lahko v prostorih vrtca zagotovili še en dodaten oddelek za najmlajše,” pojasnjuje ravnateljica. Župan pa za prihodnje leto obljublja odprtje novega vrtca v Šmartnem.

Danes odpiranje ponudb
Do konca novembra naj bi bila končana prenovitvena dela v vrtcu na Celjski 29. “Ponudbe izvajalcem bomo odpirali danes. Upamo, da bomo čim prej začeli gradbena dela,” so pojasnili na slovenjgraški občini. Po dokončanju bo v omenjeni enoti vrtca dodatnega prostora za dve skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.