Slovenija
21495 ogledov

Kmalu lahko v Ljubljani pričakujete daljše zastoje

Dunajska cesta Anže Petkovšek Obnova Dunajske ceste v Ljubljani.
Ljubljanski župan Zoran Janković začetek del napoveduje septembra.

Mestna občina Ljubljana in Dars sta ta teden objavila javno naročilo za prenovo nadvoza Dunajske ceste nad severno ljubljansko obvoznico. Ponudbe čakata do 31. avgusta, s ponudniki, ki bodo izpolnjevali pogoje, bodo sledila pogajanja o ceni. Ljubljanski župan Zoran Janković začetek del napoveduje septembra.

Projekt bosta financirala DARS in MOL

Sodeč po razpisni dokumentaciji bo izbrani izvajalec zamenjal dilatacije na cestišču in pločniku oziroma kolesarski stezi, zamenjati asfalt po celotni površini nadvoza in na delu pred ter po objektu, robnike, ograje, jeklene nosilce komunalnih vodov oziroma kabelske kanalizacije, urediti odvodnjavanje, sanirati betonske površine na nadvozu, zamenjati razsvetljavo in predelati semaforizacijo križišča.

Okvirna vrednost projekta ni znana, cena bo opredeljena v postopku javnega naročila. Na Darsu so za STA pojasnil, da je v projektantski oceni predvideno, da bo ljubljanska občina obnovo nadvoza financirala v višini približno 55 odstotkov, upravljalec avtocest in hitrih cest pa približno 45 odstotkov.

Občina in Dars na tak način sodelujeta tudi pri 1,35 milijona evrov vredni obnovi nadvoza na Podutiški cesti čez obvoznico med priključkoma Ljubljana Šiška in Ljubljana Podutik, ki se ravno v teh dneh zaključuje.

Za izvedbo del pol leta časa

Na Darsu pravijo, da ljubljanska občina začetek del na nadvozu Dunajske ceste čez obvoznico načrtuje v tem letu, župan Janković pa je ta teden na novinarski konferenci optimistično ocenil, da bodo dela stekla septembra. Izbrani izvajalec naj bi imel za njihovo izvedbo pol leta, pri čemer je veliko odvisno od vremenskih razmer.

V prometnih konicah se obetajo daljši zastoji

Jeseni lahko tako vozniki ob drugih projektih, ki trenutno potekajo ali so načrtovani na območju prestolnice - v teku je na primer velik projekt prenove dela severne obvoznice in priključka obvoznice na Leskovškovo cesto na območju BTC, še letos je pričakovati tudi začetek prenove priključka Ljubljana Zahod na južno obvoznico ter dela Tržaške ceste, tudi na tem območju v prometnih konicah pričakujejo daljše zastoje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • kapibara1 14:14 16.avgust 2022.

    Poiščite si na fejsu izgradnjo Ruskega sistema mestne ulice.. in pa kitajskega.. ali pa pluženje 4-5 plugov zasnežene ceste

  • jakec1575 14:54 15.avgust 2022.

    Ce bojo delal s hitrostjo in nevidnimi delavci kot pacajo v novih jarsah izvoze ter kot so poacali podutiski most se ljubljancanom obeta 1ketna prenova. Preko odprtih gradbisc in zemeljskih del se najlepse pere denar, povecuje stroske in pobira nevidne ...prikaži več provizije. Ce bojo ljubljancani spet volili zupankovica, so si sami krivi.

  • bebo2 14:21 15.avgust 2022.

    Zakaj tam kjer absolutno ni potrebe po prenovi? Zakaj raje ne zrihtajo Zaloško do Kajuhove, ki je razrita ko v kakšni tretji državi?