Slovenija
18 ogledov

Kmalu nova intenzivna

Anketa ministrstva je pokazala, da se brežiška bolnišnica po kakovosti storitev Žurnal24 main
Mnenje. Zdravniki imajo znanje in opremo, a premalo prostora.
Gradnja urgence
Zamuja. Maja lani je bil izveden postopek javnega naročanja za gradnjo prizidka za potrebe urgence, centralne intenzivne terapije s postanestezijsko enoto in prostore za anesteziološko službo, vrednega 1,2 milijona evrov. Postopek je bil zaradi previsokih cen ponudnikov prekinjen, jeseni pa so ga ponovili.

V bližnji prihodnosti, v mesecu ali dveh, naj bi se začela gradnja nove intenzivne enote, ki bo povezana z operacijskimi prostori, urgenco in tudi s prostorom za pooperativno okrevanje,” je povedal Dražen Levojevič, direktor Splošne bolnišnice Brežice.

Zdravniška zbornica, ki je pred dnevi opravila redni strokovni nadzor s svetovanjem pri dveh zdravnicah s področja anesteziologije in reanimatologije, je namreč kot šibko točko izpostavila prav perečo prostorsko stisko v enoti za intenzivno terapijo, ki pa je po mnenju nadzornikov zelo dobro opremljena. “Tudi fizična oddaljenost prostora za pooperativno okrevanje in nadzor od operacijskih sob otežuje kontinuirano delo,” so opozorili na zdravniški zbornici.

400 pacientov na leto obravnava anesteziološki oddelek, ki zagotavlja tudi 24-urno pooperativno okrevanje oziroma oskrbo.

Delajo lahko kakovostno
Zbornica ugotavlja, da sta zdravnici, pri katerih je bil opravljen nadzor, strokovno usposobljeni za izvajanje anestezioloških dejavnosti in da pri svojem delu uporabljata sodobno opremo, ki omogoča kakovostno delo. Na anesteziološkem oddelku, ki zagotavlja 24-urno oskrbo, so zaposleni štirje specialisti anesteziologi in pet pogodbenih sodelavcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.