Slovenija
8 ogledov

Kmalu prenovljeni Twitter

Twitter uporablja okrog 45 milijonov ljudi po vsem svetu. Žurnal24 main
Pri Twitterju napovedujejo prenovo svojih spletnih strani, da bi poenostavili uporabo tega družbenega spletnega omrežja.

Bistva tvita – kratkega sporočila v 140 znakih – naj sicer ne bi spreminjali, ampak naj bi šli predvsem v uporabniku prijaznejšo in preprostejšo uporabo, so napovedali v četrtek na sedežu Twitterja v San Franciscu.

S prenovo Twitterja, ki naj bi postopoma zaživela v prihodnjih tednih, naj bi okrepili priljubljenost med njegovimi že izkušenimi uporabniki, kot tudi olajšali uporabo tistim, ki jih pogosto zmotijo simboli, kot so "@" ali "#".

Prav tako naj bi prenovljeni format olajšal nalaganje in ogled fotografij, pripetih objavam na Twitterju oziroma tako imenovanim tvitom.

"Poenostavili smo dizajn, da bi vam olajšali spremljanje tistega, kar vas zanima, da se povezujete z drugimi in da odkrivate kaj novega," so sporočili s Twitterja.

Ohranili bodo sicer videz na vseh platformah, bodo pa uporabljali več podstrani za navigacijo med domačo stranjo, povezavami, odkrivanjem, lastno stranjo in tako imenovanim tvitanjem.

"Medtem ko drugi ponudniki dodajajo nove in nove zadeve, eno na drugo, bomo mi šli v popolnoma drugo smer in ponudili preprostost v svetu kompleksnosti," je dejal prvi mož Twitterja Dick Costolo.

Twitter naj bi vsakodnevno uporabljalo okoli sto milijonov ljudi, ki objavijo okoli 250 milijonov tvitov na dan. Podjetje, ki upravlja to spletno omrežje, je ocenjeno na 8 milijard dolarjev, še navaja dpa.

Komentarjev 1
  • Jernej Oset 13:54 09.december 2011.

    Če želite lahko že preizkusite na fly.twitter.com