Slovenija
28 ogledov

Kmalu prvi stanovalci

Slaba dva milijona evrov naj bi bilo potrebna za izgradnjo varovanih stanovanj. Žurnal24 main
Varovana stanovanja. Prve vselitve že februarja. Vloge za najem še zbirajo.
Sodelovanje

Občina. Na podlagi pogodbe o ustanovitvi neodplačne stavbne pravice je prispevala zemljišče za gradnjo oskrbovanih stanovanj.
Nepremičninski sklad. Zgradil je varovana stanovanja. 
Granit Slovenska Bistrica. Izbrani izvajalec za gradnjo stanovanj.

Prihodnji mesec se bodo vselili prvi najemniki,” so povedali na Nepremičninskem skladu pokojninskega in invalidskega zavarovanja (PIZ), ki v Krškem gradi varovana stanovanja. “Prejeli smo že 17 vlog prosilcev, deset jih je iz Krškega in ti imajo prednost,” so še povedali in dodali, da vloge za najem še zbirajo.

Po petinšestdesetem
V neposredni bližini doma starejših občanov na Griču se končuje gradnja štirietažnega objekta, v katerem bo 21 varovanih stanovanj, namenjenih tistim starejšim od 65 let, ki so še sposobni samostojnega bivanja. “Stanovanja so velika od 51 do 61 kvadratnih metrov, najemnina pa je med 210 in 250 evri na mesec,” so dejali na nepremičninskem skladu. Objekt je prilagojen gibalno oviranim ljudem.

V prihodnjih petih letih ne načrtujemo gradnje novih tovrstnih stanovanj na območju Posavja.
Nepremičninski sklad PIZ

V objektu so prostor za druženje, kolesarnica in pralnica. Stanovanja imajo kuhinjo, kopalnico, spalni del, shrambo, balkon in napravo za klic v sili. Najemniki bodo lahko uporabljali storitve doma starejših, kamor spadajo dnevno prinašanje obrokov hrane, vzdrževanje osebne higiene, gospodinjska pomoč, nudenje zdravstvene obravnave in pomoč pri ohranjanju družabnih stikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.