Slovenija
26 ogledov

Kmalu varneje peš v šolo

Desni breg Tržiške Bistrice pod zdravstvenim domom bo urejen spomladi. (Foto: Iz Žurnal24 main
Kovor–Zvirče. Težko pričakovani pločnik predvidoma čez en mesec.

V dobrem mesecu bodo v Tržiču bogatejši za dobrega pol kilometra pločnika na cesti Kovor–Zvirče ter več kot 20 novih parkirnih prostorov za zdravstvenim domom (ZD). Obnova infrastrukture na desnem bregu mimo ZD bo končana spomladi.

Kaj obsega obnova
Tržič. Obnova desnega brega Tržiške Bistrice je zajela vodovod, kanalizacijo, električne vode in cestišče. Skupaj z novimi parkirišči za zdravstvenim domom bo vredna dobrih 150 tisoč evrov.

Manjkalo 35 metrov
Če napovedi držijo, me veseli, ker bo šel lahko moj otrok v prihodnje v šolo v Kovorju peš,” je ob napovedani gradnji pločnika do Kovorja dejal eden od krajanov Zvirč. Nov pločnik na tem odseku bo dolg 600 metrov, vrednost investicije bo presegla sto tisoč evrov, nova pridobitev pa bo tudi po pričakovanju občinske uprave izboljšala prometno varnost. Brez težav ni šlo. “Ker Občini Tržič ni uspelo pridobiti soglasja za gradnjo od enega lastnika, pločnika v dolžini 35 metrov ne bo,” so opozorili pri občinski upravi.

Več parkirišč pri ZD

Z dodatnimi parkirišči za stavbo ZD Tržič naj bi občina omilila težave pomanjkanja prostorov za zaposlene in sprostila predvidena vzdolž desnega brega Tržiške Bistrice. Skupaj jih bo po novem več kot sto, vendar obnova desnega brega Tržiške Bistrice pred ZD ne bo končana prej kot spomladi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.