Slovenija
14908 ogledov

Velika sprememba na upravnih enotah

Upravna enota Linhartova Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana
Konec obveznega naročanja, ponovno bo omogočena prisotnost javnosti na ustnih obravnavah ...

Vlada je na današnji dopisni seji odločila, da prekine veljavnost odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah. Zaradi trenutne epidemiološke situacije so namreč ocenili, da ukrepi niso več potrebni.

Nov protokol tako začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu. Ponovno bodo lahko stranke in drugi udeleženci vloge vlagali brez predhodnega naročanja (možnost naročanja pa bodo organi zagotavljali še naprej), ponovno bo omogočena prisotnost javnosti na ustnih obravnavah, pregledovanje dokumentov v prostorih organov, vročanje bo potekalo po pravilih Zakona o splošnem upravnem postopku, prenehala bo tudi možnost podaljševanja rokov za izdajo odločb in rokov za opravljanje procesnih dejanj zaradi covida-19.

V Sloveniji je sicer še vedno skoraj 26 tisoč aktivnih primerov okužbe, a je stanje v bolnišnicah precej bolj mirno kot v prejšnjem valu covida-19, ki ga je poganjala različica delta. V bolnišnicah se trenutno zdravi 320 okuženih s covidom-19, na intenzivni terapiji pa 69. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • igorgeus 18:20 15.marec 2022.

    v bistvu to narocanje je meni bilo vsec

  • rd2dmk2 08:24 15.marec 2022.

    velika sprememba. ma sem mislil da bodo delali v nedeljo in prišli na dom kot akviziterji.. pa dragi moji.. pa tako je bilo. še ne dve leti nazaj.. in zdej pa velika sprememba. ja bo. verjamem, gremo stavtit čez par ...prikaži več mesecev bo spet nazaj narapčanje, ker bodo ti uradniki , pocepali od onemoglosti, ker bodo imeli stranko za stranko 8 ur. kdo bo pa to zmogel in brez dodatkov. če ne bo strajk bodo pa vsi v bolniški.

  • Avatar Leon
    Leon 07:32 15.marec 2022.

    In kaj bodo sedaj počeli "znanstveniki" na IJJ ?