Slovenija
15 ogledov

Kmetje gredo na referendum

razno 02.11.07 traktor, plug, oranje, delo, zemlja, njiva, kmetovanje; foto:sasa Saša Despot
Vlada je med drugim na svoji današnji seji odločila, da se bodo kmetje o obveznosti članstva v Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije odločali na posvetovalnem referendumu.

Pripravili so namreč aneks k predlogu sprememb zakona o Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije, v katerem zahtevajo, da se o obveznosti oziroma prostovoljnosti članstva v zbornici odločijo člani. Če bo državni zbor potrdil predlog zakona, bo morala zbornica posvetovalni referendum opraviti sočasno z naslednjimi zborničnimi volitvami.

Vlak se ne bo podražil

Sicer so ministri vlade sklenili še, da ne bodo ugodili predlogu Slovenskih železnic za devetodstotno povišanje cen v notranjem železniškem potniškem prometu. Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so namreč ocenili, da podražitev, za katero so na železnicah želeli, da bi začela veljati 1. julija, ne bi bila primerna glede na trenutne gospodarske razmere.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.