Slovenija
41 ogledov

Kmetje zahtevajo pregled terjatev

Leta 2004 je Abanka prevzela zdrave terjatve in stvarno premoženje HKS Panonka, Žurnal24 main
Iz ponedeljkove štajerske izdaje tiskanega Žurnala: Nadzor. Prekmurski kmetje so se obrnili na Banko Slovenije. Zaprosili so jo za pregled dela Abanke.

Murska Sobota. “Banko Slovenije smo zaprosili za pregled dela Abanke Vipa – poslovalnice v Murski Soboti,” pravi Vera Krivec, zagovornica prekmurskih kmetov. “Predlagamo, naj terjatve, ki jih Abanka kot prevzemnica še vedno vodi, čeprav so nekatere že pravnomočno končane, preveri in ugotovi dejansko stanje Abanke. Prepričani smo, da je banka neustrezna, saj je izgubila vsa hipotečna zavarovanja, da terjatev nima pravilno ovrednotenih in komitentov nima pravilno razvrščenih po boniteti,” dodaja.

“Kredite je treba vrniti”
Spomnimo, da je Okrajno sodišče v Murski Soboti nedavno izdalo sklep, da Abanka ni pravni naslednik hipotek, ki so bile vpisane v dobro Hranilno-kreditne službe (HKS) Panonka Murska Sobota. Pred leti je več tisoč kmetov poslovalo prek HKS Panonka in pri njej najelo kredite.

Pri Abanki so prejšnji teden odgovorili, da so kreditojemalci od HKS Panonka na podlagi kreditnih pogodb prejeli denarna sredstva, ki pa so jih zavezani vrniti, in da bodo uporabili vsa zakonsko dovoljena sredstva, da bodo prejeli poplačila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.