Slovenija
34 ogledov

Knjigo si boste lahko izposodili z Urbano

Urbana Boštjan Tacol
V Mestni knjižnici Ljubljana bodo v ponedeljek začeli z uvajanjem kartice Urbana kot članske izkaznice. Člani knjižnice bodo lahko uporabljali tako terminsko kot vrednostno Urbano. Veljala bo kot sredstvo za identifikacijo in plačilo storitev knjižnice.

S kartico Urbana bodo v Mestni knjižnici Ljubljana v roku približno enega leta vsem članom nadomestili stare izkaznice.

Članom, ki bodo ob obisku knjižnice prinesli svojo Urbano, bodo v sistem Cobiss vnesli potrebne podatke, nato pa bodo nanjo natisnili evidenčno številko, je pojasnila direktorica Mestne knjižnice Ljubljana Jelka Gazvoda.

Na vrednostne oziroma rumene kartice bodo natisnili tudi ime in priimek člana. Tako bo rumena kartica, ki je bila doslej prenosna kartica, postala imenska. To bo omogočalo, da bo imetnik z njo lahko kupil tudi mesečno voznico za mestni avtobus.

V knjižnicah bo kartice mogoče tudi kupiti, uporabniki pa bodo storitve lahko plačevali tudi z Moneto.

Projekt vreden 206 tisoč evrov

Projekt, pri katerem je mestni knjižnici pomagala MOL, je vreden 206 tisoč evrov.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je spomnil, da je z Urbano že zdaj mogoče poleg vožnje z avtobusom plačati tudi vožnjo z vzpenjačo na Ljubljanski grad, parkirnino na številnih ljubljanskih parkiriščih ter najem kolesa.

Janković pa pričakuje, da se bodo projektu priključile tudi druge institucije, med drugim se že dogovarjajo z Mestnim muzejem Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.