Slovenija
43 ogledov

Ko avto "ne uboga" voznika

(Foto: bralka Špela) Žurnal24 main
Če pustite avto v prostem teku na parkirišču ... lahko konča sredi ceste, medtem ko sami veselo nakupujete. To bi lahko bil nauk smešne prigode, ki jo je zabeležila naša bralka.

"Včeraj (v soboto, op. a.) grem iz trgovine Citypark in vidim avto "parkiran" sredi ceste (smeh). Očitno je nekdo pustil avto v leru in mu je sam zlezel na sredino ceste," nam je napisala bralka Špela in dodala, da naj bo to opozorilo bralcem, naj uporabljajo ročno zavoro.

Na neki način smešna prigoda pa bi se lahko kaj hitro končala drugače. Policisti sicer ne vodijo statistike, koliko nesreč se zgodi zaradi tovrstne "pozabljivosti" voznikov, a tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Adlešič pravi: "Lahko rečem, da policisti Policijske uprave Ljubljana letno obravnavajo nekaj tovrstnih prekrškov. Glede na prakso policistov lahko dodam, da policisti PU Ljubljana letno obravnavajo približno 2−3 prometne nesreče zaradi že omenjene kršitve, nobena od teh nesreč pa se ni končala s hujšimi posledicami."

Verjetno ne bo odveč navesti še določila Zakona o varnosti v cestnem prometu. Po 55. členu mora voznik, ki zapusti vozilo, ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti, in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo. V nasprotnem primeru vas lahko kaznujejo s 40 evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.