Slovenija
16 ogledov

Ko politiki režejo člebulo

Poleg kuhanja kisle juhe in koncertov je obiskovalce pritegnila povorka konjskih Žurnal24 main
Šentjurjevo. Osrednjo turistično prireditev letos popestrilo kuhanje kisle juhe.

“Vse juhe so bile dobre, najboljšo pa je skuhala in postregla ekipa SD,” je ob razglasitvi rezultatov tekmovanja v kuhanju kisle juhe dejal šentjurski župan in poslanec stranke SDS Štefan Tisel.

V kuhanju se je pomerilo pet političnih strank, poleg SD in SDS še LDS, Zares in Gibanje za Občino Šentjur. Zataknilo se je le pri Janševi stranki, saj juha do takrat, ko bi jo morala pokusiti komisija, še ni bila nared. “V juho smo dali deset začimb iz vse Slovenije, pridelane na ekoloških kmetijah z rožmarinom in čemažem na čelu, jaz pa sem bila bolj dodatek k juhi,” je v smehu recept za najboljšo juho izdala Rihterjeva. “Zanimivo je bilo opazovati ljudi, ki jih po navadi videvamo v kravatah, kako režejo čebulo in korenček ter vrtijo kuhalnico,” je dogajanje v sklopu Šentjurjevega, ki pritegne največ obiskovalcev, komentirala domačinka Anica Podovac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.