Slovenija
44 ogledov

Ko pride do balonarske nesreče

reševalna vaja
1/12
Saša Despot
Ob prazniku letalska prireditev Aerokluba Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Podpeč. V sodelovanju s Slovensko vsojko so prikazali reševalno vajo v primeru balonarske nesreče, ki si jo je ogledal tudi predsednik Borut Pahor.

V sodelovanju s Slovensko vojsko so člani Aerokluba Ljubljana in prostovoljni gasilci iz Podpeči prikazali reševalno vajo v primeru balonarske nesreče, ki si jo je ogledal tudi predsednik Borut Pahor. V nagovoru se je zahvalil gasilcem in pripadnikom civilne zaščite za njihovo prizadevnost. Izpostavil je, da moramo državljani ceniti in spoštovati njihov trud. 

Kot je znano, najhujša balonarska nesreča v Sloveniji se je zgodila 23. avgusta 2012 nekaj pred 8. uro zjutraj v bližini Iga. Balon je ob pristajanju večkrat udaril v tla, vmes pa trčil še v drevo. Več ponesrečencev je popadalo iz košare, druge je zajel ogenj. Na balonu je bilo 32 ljudi, med temi so na mestu nesreče umrli štirje, dva sta umrla pozneje v bolnišnicah.

Prvi izsledki preiskave, ki jo vodijo v službi za preiskovanje letalskih nesreč, so pokazali, da je tragediji botroval splet okoliščin, tudi vremenskih, saj je balon pred nesrečo zajel močan nevihtni piš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.